Acasa Stiinta-ITStiinta Fumatul reduce capacitatea intelectuală

Fumatul reduce capacitatea intelectuală

scris de Laurentiu Banches
13 afisari

Fumatul reduce capacitatea intelectuală

Un studiu efectuat în cursul a 10 ani de Cercetătorii de la University College din Londra arată că fumatul produce o severă scăderea a capacităţilor cognitive.

Rezultatul studiului oamenilor de ştiinţă britanici, relatat de 20minutes.ch, este că bărbaţii care au fumat pe toată durata studiului au înregistrat cea mai severă scădere a funcţiilor intelectuale legate de gândire, memorie, comunicare sau învăţare. Situaţia nu este mai buna nici în cazul bărbaţilor care au renunţat la fumat înainte de începerea studiului, aceştia într-adevăr prezentând un risc mai mic ca cei care au continuat să fumeze, dar mai mare decât la cei care nu au fumat niciodată.

Un lucru surprinzător a fost faptul că în cazul femeilor fie ele fumătoare sau foste nefumătoare nu s-au înregistrat diferenţe semnificative. Conform Agerpres, pentru acest studiu de 10 ani, cercetătorii au adunat date de la 5000 de bărbaţi şi 2000 de femei, având o vârstă medie de 56 de ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult