Acasa Stiinta-ITStiinta Furtunile solare ne lovesc sigur. Vezi când

Furtunile solare ne lovesc sigur. Vezi când

scris de M.I.
2 afisari

Un reprezentant oficial al Administraţiei Oceanice şi Atmosferice din SUA a declarat că furtunile solare ridică o mare problemă infrastructurii de comunicare, formată din sateliţi, sisteme de navigare şi echipamente de transmisie.

Furtunile solare ne lovesc sigurAsistentul secretar al Administraţiei, Kathryn Sullivan, citată de Huffington Post, a declarat că specialiştii se aşteaptă că, în 2013, să crească intensitatea furtunilor solare. Din acest motiv, unele ţări ar trebui să se pregătească de pe acum pentru „potenţiale efecte devastatoare”.

Furtunile solare eliberează în atmosferă particule care temporar paralizează sau chiar distrug circuitele fragile ale computerelor.

Sullivan, care a lucrat la NASA ca astronaut în 1984, a fost prima femeie care a zburat în spaţiu. Ea a făcut aceste precizări la o conferinţă a Naţiunilor Unite de la Geneva – unde a subliniat faptul că „lumea nu trebuie să se întrebe ‘dacă’ se va întampla, ci ‘când’ va fi lovită planeta de o furtuna solară puternică”. aflăm de pe Ştirile ProTV.

3 comentarii

Arhimede 19-05-2011 - 11:54

Poveşti de adormit copiii.
Furtunile magnetice din actualul ciclu solar, sunt mai slabe decât cele din ciclul precedent.
Mă tot întreb ce interese au ăştia de la NASA să tot scoată pe nas panglici fumigene?

digital 19-05-2011 - 12:04

individa,ce sa mai produca acum,dupa 27 de ani,da si ea cu presupusul ca sa-si justifice malaiul.
partea interesanta este cu protejarea tehnologiilor impotriva fortunilor,adic ceva de genul:furtuna e pe vine,dar numai noi detinem tehnologiile de protectie si cum nu ai acces la unele date sa vezi cum or sari romanasii la protejarea tehnologiei acumulate in cei douajdeani de demo-cratie!
si guvernele o sa aplaude si bifeze inc-o treaba bine facuta!!!

Lulu Kolozsvari 21-05-2011 - 15:27

Puneţi mâna pe carte!Prima femeie care a zburat în spaţiu a fost Valentina Tereşkova în 1963.Da’ dacă nu ştiţi nici atât, de ce mai aglomeraţi blog-urile?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult