Acasa Stiinta-ITStiinta Geneticienii au descifrat originea evreilor din Europa

Geneticienii au descifrat originea evreilor din Europa

scris de Laurentiu Banches
2.911 Afisari

Un studiu genetic a arătat că evreii din Europa îşi au originea într-un amestec de ascendenţe, dintre care multe provin de la triburile din Caucaz care s-au convertit la iudaism.

Geneticienii au descifrat originea evreilor din Europa (foto: flickriver.com)

Studiul publicat joi, 17 ianuarie, de revista britanică Genome Biology and Evolution ar trebui să clarifice controversele despre originea evreilor europeni, care datează de peste două secole. Evreii de origine europeană, denumiţi aşkenazi, reprezintă aproximativ 90% din cei peste 13 milioane de evrei care trăiesc în prezent în lume.

Potrivit ipotezei renane, aşkenazii sunt descendenţii evreilor care au părăsit Palestina după cucerirea musulmană din anul 638 e.n. Aceiaşi ipoteză arată că ei s-au instalat mai întâi în sudul Europei, apoi, spre sfârşitul evului mediu, aproximativ 50.000 dintre ei s-au deplasat din provincia germană Renania spre Europa de Est.

Unii dintre cercetători consideră că această ipoteză este puţin probabilă, întrucât scenariul este imposibil de demonstrat în termeni demografici, întrucât o astfel de teorie ar presupune o explozie a populaţiei evreilor din Europa orientală de la 50.000 de indivizi în secolul al XV-lea la aproximativ 8 milioane de persoane la începutul secolului al XX-lea. Rata de natalitate ar fi fost astfel de 10 ori mai mare decât rata de natalitate a populaţiilor locale non-evreieşti. Şi acest fapt ar fi trebuit să se producă în ciuda dificultăţilor economice, a bolilor, a războaielor şi a pogromurilor care au devastat comunităţile evreieşti.

Autorii acestui studiu, au comparat genomurile (genele care alcătuiesc patrimoniul genetic) a 1.287 de indivizi neînrudiţi între ei, provenind din opt grupuri de populaţii evreieşti, cu genomurile a 74 de persoane din afara comunităţii evreieşti, potrivit mediafax. Geneticianul Eran Elhaik, de la Şcoala de sănătate publică John Hopkins, din oraşul american Baltimore, a analizat cu mare atenţie datele obţinute, în căutarea mutaţiilor suferite în codul ADN asociate cu originea geografică a unui grup. Aceşti indicatori au fost deja folosiţi în trecut pentru a face lumină asupra originii bascilor şi a pigmeilor din Africa australă.

În rândul evreilor din Europa, geneticianul a descoperit semnături ancestrale care indică foarte clar regiunea Caucaz şi, într-o mai mică măsură, spre Orientul Mijlociu. Aceste rezultate, sprijină teoria rivală ipotezei renane, cunoscută sub numele de „ipoteza khazară”. Potrivit acestei teorii, evreii din Europa orientală descind din acei khazari, adică un amestec de clanuri turce care s-au instalat în Caucaz în primele secole ale erei noastre şi, influenţaţi de evreii din Palestina, s-au convertit la iudaism în secolul al VIII-lea.

Evreii khazari au construit un imperiu înfloritor, atrăgându-i pe evreii din Mesopotamia şi din Imperiul Bizantin. Ei au prosperat atât de mult, încât au început să se extindă şi să înfiinţeze colonii în regiunile unde se află astăzi Ungaria şi în România, plantând astfel seminţele unei diaspore vaste. Însă imperiul khazar s-a prăbuşit în secolul al XIII-lea, atacat de mongoli şi slăbit de epidemiile de ciumă neagră. Astfel, evreii khazari au fugit spre vest, instalându-se în regatul polonez şi în Ungaria, unde competenţele lor din finanţe, economie şi politică au fost foarte apreciate. Potrivit ipotezei hazare, ei s-au răspândit apoi în Europa centrală şi în cea occidentală.

Geneticianul Eran Elhaik a ajuns astfel la concluzia că „genomul evreilor din Europa este un mozaic al unor populaţii străvechi, inclusiv khazarii iudaizaţi, evrei greco-romani, evrei din Mesopotamia şi din Palestina”. Eran Elhaik susţine că istoria schiţată în gene este sprijinită de descoperiri arheologice, de literatura evreiască ce descrie convertirea hazarilor la iudaism, dar şi de limbă.

92 comentarii

digital 17-01-2013 - 19:34

hahaha!
au studiat și ăștia pixul,și au constat că,într-adevăr,scrie!
uau!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-01-2013 - 19:56

…fara contributia sefardului Pu la ,om de servici la poli. Craiova, nu se poate stabili egzact ! Baga sefarde !

Antibasistul 18-01-2013 - 01:26

Ce ai cu el omule?

briel 17-01-2013 - 20:29

Dar originea alfabetului ebraic care e ?

http://www.youtube.com/watch?v=YQD2xKPAWcU&feature=related
Sarband-Sephardic Song

La 4:35.

Antibasistul 17-01-2013 - 22:25

Originea e din copaci, ai…?

briel 17-01-2013 - 22:30

Nu fii tont. Vezi bine ca sunt diverse contururi dupa steaua lui David.
Si cantecul e frumos.

ValVerde 17-01-2013 - 22:46

Nu Steaua lui David !!
E insigna de serif, care au pus-o pe poarta de intrare de la strand, sa te sperie sa iei bilet…da evreii tot sar gardu”

ValVerde 17-01-2013 - 22:50

Avaramu…muzica tiganeasca, satra vesela si hotii de cai…misto !!!

briel 18-01-2013 - 03:46

Vale, Valee ! Ai vazut pe meseriasul asta care si-a outsource job-ul in China ?

http://abcnews.go.com/Business/us-software-developer-busted-employer-outsourcing-job-china/story?id=18230346

M-am amuzat teribil … gandindu-ma ca asa faci si tu cand stai pe forum la ZV.

briel 18-01-2013 - 04:22

Rautz, rautz …
Pe grasi ii recunosti dupa stropi, ori aici nu e cazul. Dar pentru dispozitia ta englezeasca ai mai jos o proba de extremely sexist „comedy”.

Women: Know Your Limits !
http://www.youtube.com/watch?v=LS37SNYjg8w

ValVerde 18-01-2013 - 05:32

„M-am amuzat teribil … gandindu-ma ca asa faci si tu cand stai pe forum la ZV.”

===

Shhh…vorbeste incet, mai briele,…vrei sa ma dai de gol ?….

ValVerde 18-01-2013 - 05:36

briele, tu crezi ca urbos intelege ca e o satira?
Tu stii ca el e berbec si o ia ca informatie solida care ii intaresc convingerile de pitecantrop.

Ce-i drept, ai ales-o bine cu Gold Standard…they are hilarious.

urbos 18-01-2013 - 06:05

Vai de tine cacatel, cat te chinuie frustrarea si prostia, ai ajuns sa-ti cauti aliati(cum se face ca-s numai cativa bolnavi psihic care scriu sub cinspe nickuri si doar tu nu-ti dai seama) si sprijin pe unde apuci, hahahaha!
Te chinuie prostia amaratule. Hahahaha!

Antibasistul 17-01-2013 - 22:23

Deci sint doar niste corcituri fara origini clare.

digital 17-01-2013 - 23:27

ce,huhule,mă,iar ești prost,nu vezi că e ,antibăseist?!

Antibasistul 17-01-2013 - 23:33

?

tomi 18-01-2013 - 00:08

Geneticianul Eran Elhaik este pe numele lui adevarat Elhail Mengele.
Articolul este catastrofal, o adunatura de date idioate la fel ca autorul articolului.In cazul ca este verisorul lui Bula sint in stare sa-l iert, insa daca nu il bag in pi7da ma-sii de legionar. De unde ma-sa a adunat niste cifre si date imbecile?
Evreii plecati in exodus din Tara Sfinta au fost cam 4 milioane.Cifra de cei 50.000 de aschenazi au fost probabil participantii la nunta fiului primarului din zona Renania.Migratia evreilor a fost fix inversa decit cea descrisa de imbecilul care a redactat acest articol.Evreii au emigrat in trei directii, prima in fosta Mesopotamie, Irakul ,Iranul,Pakistan si India, o a doua parte in directia Africii , mare numar de evrei stabilindu-se in Yemen, si cea mai mare parte de ordinul citorva milioane pleaca in nordul Africii, stabilindu-se partial pe traseu,formind comunitati mari de evrei in Egipt, in Tunisia,Maroco, ca cei mai multi ajungind la Gibraltar si stabilindu-se in Spania de unde le vine si numele de SFARADIMI, in ebraica Spania numindu-se Sfarad.Stau citeva sute de ani bune in Spania pina Incvizitia alunga evreii in directia Europei.Asa rezulta imprastierea a milioane de evrei in mai toate tarile Europei. Evreii germani s-au numit aschenazimi, si erau blonzi cu ochii albastri si tenul alb. Sultanul Imperiului Otoman incintat de capacitatea si talentul evreilor in a fi mici mestersugari si buni comercianti incepe sa faca o campanie de aducere al evreilor din Europa spre Turcia in scopul intaririi economiei tarii aflata in stare nu prea stralucita.Sultanul ofera spre a-i stimula pe evrei in a se stabili in Turcia tot felul de facilitati ca cetatenie, libertatea religiei, scutire de taxe etc. Influenta spaniola asupra evreilor a fost asa de profunda ca pina si cei stabiliti in Turcia vorbeau limba Ladino ,o spaniola destul de corecta. Teoria kazarilor este forma de manifestare a schizofreniei lui Bula si al redactorului acestui articol imbecil.
Felicitari domnului legionar „Scris de : L.B. ” probabil pe numele adevarat Lula Bula…. pentru acest articol de o calitate catastrofala. Domnul meu am un sfat, spinzura-te!!
La fel de bine informat esti si de numarul actual al evreilor in lume. In Israel traiesc 7 milioane de evrei, doar in New York sint cel putin 5 milioane, ca in restul USA sa mai fie in plus cam 2 milioane, in Canada sint iar cam 1,5 milioane de evrei, in toata Europa zilelor noastre au ramas cam 2 milioane de evrei, deci iese pe putin 18 milioane, cifra recunoscuta si de Joint.
cu respect tomi

un crestin 18-01-2013 - 06:20

Tomi, de ce nu le explici ca evreii nu prea au obiceiul sa faca prozeliti si nici sa se casatoreasca cu cei din lume ?

urbos 18-01-2013 - 06:32

Trebuia sa apara scarba lu iehova sa dea niste limbi si sa imputa aerul.

urbos 18-01-2013 - 06:35

Nu isi fac prozeliti spurcaciune, nu au interesul, ei sint paraziti, face parte din instinctul lor de conservare, stau inchisi in satra lor, ca daca ar afla lumea ce si cum gandesc, le-ar da foc imediat.

un crestin 18-01-2013 - 07:10

Te compatimesc sobrule ca vrei sa te dai mai prost decat esti in realitate

BULA 18-01-2013 - 08:44

Ovreii s-au cam damblagit in ultimul timp. De fapt procentul damblagiilor a ramas acelasi, dar au ajuns si damblagii evreilor sa-si dea cu parerea si sa aiba un cuvant de spus asupra mersului societatii.
Dovada ca ovreii nu mai sunt ce au fost in trecut, e ca au impins intreaga societate spre ovreizare. Acum si neevreii nu mai vor sa munceasca cinstit si viseaza sa ajunga mari bisnitari si camatari, cum i-au invatat ovreii damblagiti.

Tache 18-01-2013 - 09:14

Periculoasa postare…..

BULA 18-01-2013 - 09:22

Asta se vede de ceva timp, ca munca e socotita ceva rusinos. Ingineria e pentru aia care nu pot sa se faca bisnitari, avocati sau notari, sefi la agentii de tocat banii, etc.

Tache 18-01-2013 - 06:48

Heeei, ”crestinule”, tu nu stii ce au facut sotiile si fetele voastre. Ai auzit de antisemiti, sunt sigur, dar nu ai auzit de antisemite.

un crestin 18-01-2013 - 07:06

Tache, e drept ca n-am auzit de faptele antisemitelor cat am auzit de faptele antisemitilor. Poate scrii cate ceva.

Oricum , ma bucur pentru tine ca it place TED.com -talks

BULA 18-01-2013 - 08:57

Tomitza, sa nu te mai bagi in discutii despre chestii de care n-ai habar. Evreii din Turcia sunt sefarzi fugiti din Spania, nu importati de nu stiu ce sultan din Germania. Sefarzii astia s-au stabilit in sudul Europei (Grecia, sudul Romaniei si in Dobrogea – cateva familii, Bulgaria) si unii au ajuns in Imperiul Otoman, pana aproape de India. O parte din sefarzi s-a refugiat in Franta si de acolo in Anglia.
Khazaretii au devenit „evrei” prin convertire la iudaism si prin trecerea de la pradaciuni prin vecini (ocupatia lor de baza) la bisnitareala si ulterior, cand s-au umplut de banet, la camatareala. Khazaretii au migrat la nord de locul de bastina, in Imperiul Tarist, si de acolo spre Polonia, Germania si mai tarziu in Belgia si Olanda, unde au facut jonctiunea cu sefarzii care erau acolo de sute de ani.

tomi 18-01-2013 - 19:22

Zau BULA ca nu am putere si nici timp pentru tine. Ma baiatule esti incuiat si gata . Tu vii si vinzi castraveti zarzavagiului. Ma omule baga bine la bila, iudaismul nu este baptism,islam,crestinism, stropim cu un strop de apa si iaca ni apare un nou crestin, la arabi ajunge sa zici ca Allah este mare si deja esti musulman feroce. Ba omule baga la bila d’aceea evreii sint evrei de 5773 de ani, cam atita scrie calendarul iudaic pentru ca la noi NU EXISTA CONVERTIRE. cine se naste evreu este si ramine evreu asa cum si Hrisos a ramas in veci evreu cu toata baia lui in Jordan. Omule religia noastra nu este tzurca ca vine si pleaca cine vrea, unde dreacu ai auzit tu ca vin evreii si fac misionarism? Hai ca zau n-am timp pentru tine, crezi tu ce vrei, esti obositor cu prostia ta, si ca faci pe desteptul devii si mai caraghios. Singura religie care este neschimbata de peste 5770 de ani nu avea cum sa reziste daca ne puneam noi sa convertim jumatate din lume la iudaism. Iar cu teoriile tale du-te la incasi poate-i convigi, tot n-au auzit de evrei,HAHA auzi
kazarii matii, inventia fascistilor si al celor care vor sa minimalizeze puterea religiei iudaice.Nu ai habar ce sint evreii, nu ai habar de istoria noastra, vii tu cu citate din brosura tinarului legionar si-mi vinzi mie teorii imbecile cind eu sint evreu,si eu care traiesc in Israel. Du-te bre si vinde gogosi altora, uite urbos si digital te vor crede.

digital 18-01-2013 - 19:37

de unde bagi tu mîna-n foc,că ești evreu,mă plăpumare,ai asistat tu la act,să poți fi dualist în afirmație?!
marș mă cu calendarul mătii,d-aicea!

ValVerde 18-01-2013 - 19:41

S-a uitat in…cind face pipi.

…Aoleo…si mahomedanii o au la fel…

Bai tomi, de unde stii tu ca esti evreu ???

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-01-2013 - 19:45

SHABATH-SHALOM prietene DRAG din I S R A E L !
Daca ai avea cunostiinte medicale de specialitate , ai putea intelege comportamentul abreviant al bolnavului cu nick-name edificator de phallus .
Sipphilisul-luesul in faza tertziara (ultima faza) produce grave perturbari in conceptia individului, si anumite clisee revin ca un leit-motiv . Momentele de luciditate devin mai rare , predomina in progresie geometrica imaginile fantomatice fara suport logic .
Majoritatea celor care ajung in acest stadiu se nasc cu forma congenitala de sipphilis-lues si nu urmeaza un tratament permanent . VEZI ;cazul BULA !

BULA 18-01-2013 - 20:32

@Tomi

Taci ma draqu, nataraule, n-ai vazut ca analizele ADN spun clar ca evreii kazari sunt inruditi cu turcii ? Ce tot ne ametesti aci cu povesti si baliverne din mintea ta. Du-te si fa-ti analizele, sa-ti iasa din cap ca esti evreu.

ValVerde 18-01-2013 - 20:34

Ce ba ai pus tu ADN-ul pe osciloscop ?

un crestin 19-01-2013 - 03:22

Bula,
la cine te referi concret? La cele doua femei din Tiatira? La Lydia vanzatoarea de purpura prima crestina businesswoman din Europa – dupa ce „migrase” in Filipi – Macedonia sau la Iezabela care amagea pe oameni la curvie, etc?

Pe atunci Asia Mica era leaganul crestinismului.
Vezi cap.2 din Apocalipsa lui Ioan.

BULA 19-01-2013 - 07:53

Ma refer la analiza ADN, care arata clar ca khazaretii se trag din turcaletzi. Sunt agresivi ca turcii si nu le place munca.

urbos 18-01-2013 - 23:22

Bai scarnavie, Hristos NU E EVREU. Degeaba scarba ji doveasca tot incerci sa bagi gogoasa asta, ca toate scerbele din neamu tau, doar, doar mai pacaliti crestinii ca sa va folositi de ei. Hristos e Crestin cretinule, s-a pisat pe voi, pe religia voastra barbara si atunci, nepricepand ce va spune, l-ati omorat. Sictir satanist imputit.
Ji danii se cordesc intre ei ca animalele, sint inchisi in satra lor infecta, ca orice banda de raufacatori. E firesc sa fiti asa. D-aia trebuie starpiti pana la ultimul.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-01-2013 - 23:30

…aka-katziurboase ; vierme de kkt din Pogoanele Buzau, ca esti tampit este problema ta, dar sa faci de kkt. si peneleul asta da performanta . Nu intamplator ARIPA lu ‘h CA CA RAU !

urbos 19-01-2013 - 00:14

…aka-katziurboase ; vierme de kkt din Pogoanele Buzau, ca esti tampit este problema ta, dar sa faci de kkt. si peneleul asta da performanta . Nu intamplator ARIPA lu ‘h CA CA RAU !
uite si eu stiu sa zic ce grohai tu, dar zau ca nu inteleg ce-ai vrut sa zici ji dane.

un crestin 19-01-2013 - 03:06

Draga Tomi,

nu e chiar asa de simplu cu crestinismul adevarat. Se stropeste cu apa si gata-i. Bineinteles ca iudaismul nu este islam sau crestinism. Dar cateodata, iudaismul este baptism , cel putin invremea lui Ioan Botezatorul. Veneau multimi de oameni sa fie botezati de Ioan in Iordan cu botezul spre iertarea pacatelor.

tomi 19-01-2013 - 10:22

Daca tot susti diferenta intre cele doua mari religii monoteiste care sint puternic inrudite, iudaismul si crestinismul eu pot sa vin la fiecare exemplu de-al tau cu o explicatie. Nu stiu de ce este greu de inteles ca eu incerc sa fac vizibile paralelismele dintre cele doua mari religii.Nu sint adversar al crestinismului, am crescut inte crestini si nevasta mea este romanca get beget. In ceea ce priveste procesul spalarii in Jordan spre iertarea pacatelor este adevarat iar ceea ce vreu sa te informez ca traditia este valabila si astazi la evrei acum peste 2000 de ani, inainte de intrarea sabatului evreii si evreicele religioase se duc la Mikve este un proces identic cu cel de pe vremea lui Ioan Botezatorul, oamenii se duc sa se imbie intr-un bazin mic cu apa pura, fara sapun pentru ca procesul nu are ca scop spalatul ci iertarea pacatelor. Aceste bazine sint facute din piatra umplute cu apa din natura, nu de la robinet si imbierea in apa se face personal si imvesmintati cu un voal alb pe corp. Si acum spune-mi alte „deosebiri” dintre evrei si crestini.
Vreau sa-ti amintesc ca acest proces nu exista nici la musulmani si nici la budisti, doar la crestini si evrei.

urbos 19-01-2013 - 10:35

Ji dane scabros, religiile crestina si iudaica NU au nimic in comun. Sau daca au, atunci e ca si cum ai spune ca pumnul meu e acelasi cu cel care ti-a spart tie mecla.
Ji dane scabros, religia Crestina se bazeaza pe sacrificiul lui Hristos, pe care voi, NU-L recunoasteti, pe care l-ati ucis si condamnat dupa legea voastra de animale primitive, lege cara va guverneaza si astazi! Pricepi ji dane?
Asa ca lasa vrajeala ca nu tine.

tomi 19-01-2013 - 10:59

Mai tataie urbos ce sustii bazaconii, cum ar fi facut evreii asa ceva cind Hrisos era un evreu din Nazaret, din mama evreica, doar nu esti nebun sa sustii ca noi ne ucidem evreii nostri? Si nu numai atit, Joshua, ZIS de voi Hrisos (fie, nu ma opun) era un simbol pentru evrei, de libertate, de scapare din clestele si nedreptatea marilor rabini care umileau poporul. Poporul evreu il adora pe Joshua(Hristos), si asta a si fost motivul ocupantilor Romei, Cezar sa-l rastigneasca de frica rascoalelor care ar fi eliminat ocupatia romana din Israel. Zi si tu ca nu am dreptate prietene.

urbos 19-01-2013 - 11:04

Ji dane imputit, degeaba umbli cu mnevre de cacat, ti-am zis ca nu tine. Spune infectule ce spune religia vostra de cacat despre Hristos, este un blasfemiator care a sustinut ca e Fiul lui Dumnezeu sau nu?
Si ti-am spus infectule, Iisus al crestinilor este Fiul lui Dumnezeu, nascut, nu facut, daca e ji dan asa cum pretinzi, atunci nu mai este cine cred crestinii ca este, deci ar ramane doar un ji dan fara importanta, mort, un simplu individ cu care va puteti spala pe cap, ca si-asa va spalati rar. Deci ori Iisus este Hristos, si atunci nu e ji dan, cu Dumnezeu intrupat, ori nu este Hristos, si atunci este un ji dan ca toti ji danii. Oricum o iei, nu avem noi crestinii, nimic in comun cu voi, ji danii. In afara bineinteles ca sinteti cei mai mari dusmani ai crestinilor.

tomi 19-01-2013 - 11:16

Citez:
==Deci ori Iisus este Hristos, si atunci nu e ji dan, cu Dumnezeu intrupat, ori nu este Hristos, si atunci este un ji dan ca toti ji danii.== zis de urbos!!
Corect baiatule uite ca ne intelegem. In sfirsit ca pot dialoga cu tine frate. Vezi si tu zici la fel si in sfirsit avem ceva comun, asa-i, Isus, adica Hristos sau pe numele adevarat Joshua, inregistrat la primaria din Nazeret este evreu sau cum il alinti tu ji dan.Si tot adevarat este ca e Fiul lui Dumnezeu ca noi toti oamenii, doar ii spunem TATAL NOSTRU, nu-i asa urbos?

Tache 19-01-2013 - 11:21

Iudaismul este antiteza crestinismului, opusul lui, Sinagoga Satanei. Evreii puteau foarte usor sa-l asasineze pe Iisus, dar au considerat ca este insuficient, aveau nevoie sa-l si blesteme. Cei crucificati erau considerati blestemati, erau inmormantati intr-o zona speciala a cimitirelor, zona considerata blestemata, in care se si fereau sa intre. De aceea au apelat la Pilat din Pont si la puterea politica romana. Cand Pilat din Pont le atrage atentia ca acest blestem s-ar putea intoarce impotriva lor, evreii raspund clar : sangele lui sa fie pe capul nostru, pana la sfarsitul sfarsitului.

urbos 19-01-2013 - 11:27

Hahaha, ce-a inteles puiul de ji dan. NIIC.
Bine ba ji dane, stai jos.

tomi 19-01-2013 - 11:45

@Tache ca bine zici si eu am citit ceea ce sustii in numarul trecut din Arici Pogonici, fix asa scria cum zici tu. Ba da timpiti sinteti, Crestinismul, este o ramura descendenta din Judaism si daca stati si-n cap tot nu aveti cum sa schimbati istoria. Joshua, (Hristos) s-a nascut pe pamintul Tarii Sfinte, este nascut din mama evreica, deci este evreu, noi evreii avem tot respectul pentru el ca un mare invatat si conducator spiritual, a fost botezat la 7 zile prin circumcizie dupa legea iudaica si cu asta nu mai avem cum schimba istoria.

urbos 19-01-2013 - 13:39

Ji dan dement, Crestinismul NU ARE NICI O LEGATURA cu ji dovismu vostru. D-aia nici n-a mers la animale a voi. Tot ce spunea Hristos, contrazicea mizeria voastra de religie primitiva si d-aia la-u judecat popii vostri satanisti si l-au condamnat la moarte dupa legea religiei voastre demente.
Tara Sfanta este acolo, dar este ocupata de Izdraiel, stat artificial care nu are de ce sa existe.
Faptul ca dupa legea ji daneasca se ia descendenta dup amama, dupa caine, dupa mucegaiul de pe pereti, iti dai seama ca nu intereseaza pe nimeni. Dumnezeu a ales o mama purtator pentru a putea sa-si implineasca menirea, printre cei mai rai dintre oameni. Asta a fost si sensul. Restul, circumcizie si alte practici demente, primitive d emutilare, le-a acceptat pentru ca asa e firesc, sa respecte regula locului. Daca se nastea la negri, isi punea belciug in nas si colti de leopard la gat, ceea ce nu insemna ca Dumnezeu ar fi fost negru si inchinator la zeul Bumba Lumba.
Acuma mars, ca ne imputi cu manevrele voastre de cacat. Sinteti dusmanii principali ai crestinilor, ucigasi de Dumnezeu, deci antihristi.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-01-2013 - 16:20

@ aka-Katzi ueboase :
Pentru prima data in viatza ta se vierme
Spui si tu un adevar, care detine un sambure
de ADEVAR:urbos
19-01-2013 at 13:39

…. Crestinismul NU ARE NICI O LEGATURA cu ji dovismu vostru.”….
UITE ca VIERMELE din CUIBUL LEGIONARILY
afiliatzi PNL aripa CA CA RAU a varsat cu fierea neagra si un …STROP de ADEVAR !
CRESTINISMUL ACTUAL se bazeaza pe scrieri apocrife rescrise de PREOTI si MONAHI , care s-au IMBOGATIT din PROSTIRE in MASA a bigotilor !
Iar JESHUA ben JOSEF fiind calugar evreu din
SECTA ASCETA nici nu ar fi putut EMITE ABERATIle care i-au fost puse in CARCA !

un crestin 19-01-2013 - 17:31

Tomi, eu m-am legat de ce ai scris
tu :
,” iudaismul nu este baptism,islam,crestinism, stropim cu un strop de apa si iaca ni apare un nou crestin,”

si am explicat ca si pribntre iudei sunt baptisti. Bine am facut:) ca supararea ta a dus la o frumoasa explicatie despre botezul iudaic.
Multumesc si hai sa facem pace !
Nici nu ar putea fi razboi intre crestini si evrei. De la voi avem Biblia care pentru multi poate parea o carte plicticoasa. Dar textele ei vechi sunt ca paginile unui testament scris de multa vreme. Este un testament si testamentul vorbeste de o mostenire. Cand numele meu este pus alaturi de o mostenire, urechile mele devin dintr-odata interesate.

urbos 19-01-2013 - 17:38

Jigodie pocaita, ramasa la nivelul barbar al vechiului testament, n-ai nici o biblie de la ji dani. Daca esti crestin, ai Noul Testament de la Hristos.
Evreii, ucigasi de copii si de Dumnezeu, sint dusmanii crestinilor. Se vede asta si din ce fac prin lume aceste bestii criminale.
Mars la satanistii tai d-aici.

un crestin 19-01-2013 - 17:46

Scarbos, cu tine n-ai ce discuta despre Biblie. Iti atrag atentia ca in America , o tara crestina sau cel putin crestina la inceputuri, primul highway s-a numit US Route 66 dupa numarul cartilor Bibliei.

urbos 19-01-2013 - 18:38

Tare argumentu.
Poate au uitat un 6.

geek-a-contra 19-01-2013 - 19:16

un crestin zice „primul highway s-a numit US Route 66 dupa numarul cartilor Bibliei”

perfect adevarat cu urmatoarele doua amendamente:
1. nu este primul highway, doar unul dintre primele mari drumuri est-vest; primul drum importanta a fost cam pe traseul actualului highway I-40;
2. se numeste „66” fiindca numerele 60, 62 si 64 erau deja ocupate. ptr cei care intreaba de ce nu 65, de exemplu: fiindca autostrazile est-vest poarta numere cu sot iar cele nord-sud au numere fata sot.

dar, cum spuneam, in rest totul este perfect adevarat….

un crestin 19-01-2013 - 20:29

Hai, Geek
ai un bonus de la mine
In „The Grapes of Wrath”, John Steinbeck proclaimed U. S. Highway 66 the “Mother Road.”

geek-a-contra 19-01-2013 - 20:54

„the moteher highway” pe motive publicitare, fosta cea mai importanta legatura intre chicago si california, trecind prin zone istorice, pitoresti si cu rezonanta in cultura sua . in jurul lui 66 s-a construit un cult. sustinut de cintareti, poeti, scriitori, filme, etc, pe scurt un „iconic road”, un drum simbol. n-are nici o legatura cu faptul ca ar fiind primul drum, in masura in care nu a fost, si nici macar cel mai important

ValVerde 19-01-2013 - 20:57

@un crestin

Crestine, ce vrei sa spui cu Steinbeck si ruta 66?
Asta era pe jumatate comunist, pe jumatate ateu si ce are Mother Road cu Biblia ?

Vrei sa zici:
ruta 66 = Mother Road (Steinbeck) = dumnezeul soselelor

e la fel cu:
Biblia cu cel 66 carti = Mother Book = dumnezeul crestinilor ???

WTF ????

Uite iti dau ceva la ce sa te gindesti…John Steinbeck a murit la 66 de ani ….eh ???
se imbirliga intriga… 🙂

Lupu Ardelean 18-01-2013 - 19:56

Bai Bula, nu te mai tare si mare ca ai in tine sange de evreu sefardi, un alt dobitoc pe numele de Shlomo Sand sustine ca nici sefarzii nu sunt evrei adevarati, ci triburi din Africa de Nord care s-au convertit la iudaism.

jan dinu 18-01-2013 - 20:49

I-am citit lucrarea lu8 acum vrreo 15 ani ,
ce se vrea documentara ,fiind editata de multe
Universitati Americane . pentru unii este
foarte seductiva mai ales la partea cercetarii
lingvistice
JD-USA(SIR)

urbos 19-01-2013 - 00:11

Pai nu vezi ji dane, noi nu din copaci am fugit si uite ce departe am ajuns, pe alti copaci !!? Esti un timpit Jane, secretul este sa stii cum sa treci de pe un copac pe altul iar noi sintem buni saritori, sa vezi inca o suta de ani si ne vei vedea pe cei mai inalti copaci, pina voi ji danii numarati doar 5700 de ani. Unde eram noi daca aveam asa o vechime, acum eram deja vinzatori de gheta in Alaska, asa ca treci si grohai ca noi tot in coor va vom linge.

BULA 19-01-2013 - 07:57

Cel mai rau ma enerveaza ca acesti khazareti isi bat joc de evreii adevarati (sefarzii), pe care ii socotesc prosti pentru ca sunt mai omenosi si echilibrati.

Lupu Ardelean 19-01-2013 - 09:49

Bula, geneticianul Eran Elhaik e si el evreu sefardii de 32 de ani, si ca multi dintre ei are complexe de inferioritate fatza de cei ashkenazii, asa cum au moldovenii fatza de cei din Transilvania…
In plus , la fel ca Shlomo Sand, e un anti zionist declarat si inversunat, asa ca clar ca a stiut care va fi rezultatul studiului inainte de a-l termina…adica ca evreii ashkenazi care au fondat sionismul nu sunt evrei adevarati si nu au nici-un drept la Palestina.

Sunt multe articole care contrazic teoriile lui Sand si Elhaik,ai aici 2 din ele:

http://blogs.discovermagazine.com/gnxp/2012/08/ashkenazi-jews-are-probably-not-descended-from-the-khazars/#.UPpG-PKWpIk

http://www.algemeiner.com/2012/12/28/haaretz-resurrects-the-khazar-jews-theory/

urbos 19-01-2013 - 10:37

Sobolane de la Marea Moarta, daca ala e antisionist, o fi antisionist tocmai pentru ca stie adevarul despre natia voastra infecta ma ordinarule.
Nu ca eu nu vreau sa fiti adunati toti intr-un loc.

tomi 19-01-2013 - 10:42

Este clara si cunoscuta rivalitatea dintre askenazimi si sfaradimi in Israel. Este totusi o mare greseala de interpretare care lumea nu o cunoaste. Adevaratii sfaradimi sint evreii din Europa care au trecut si trait citeva sute de ani in Spania. Si eu sint dinspre bunica sfaradim adevarat si bunicul era askenazim. Si unii si altii, evreii trecuti prin Europa sint toti oameni cu bune meserii, harnici, cu un procentaj foarte mare de universitari, medici, ingineri, chimisti, avocati, oameni care stralucesc in meseriile lor, TOTI, adica sa nu exagerez dar cam 99% din cei cam 150 de premiati Nobel evrei sint askenazimii si sfaradimii trecuti asa cum am zis anterior prin nordul Africii, stabiliti citeva sute de ani in Spania si ajunsi apoi in toata Europa.
Acum apare problema greselii de interpretare,evreii expulzati de romani in est adica in tarile fostei Mesoptanii, Iran, Irak, India,Pakistan se considera sfaradimi-dar nici vorba.Aceste grupari de evrei reintorsi din tarile arabe nu sint sfaradimi, ei sint inbuibati de cele citeva sute de ani de convietuire cu arabii de mentalitatea araba, obiceiurile arabe si lenea. Ei da, nu sint oameni scoliti, evita studiile, se ocupa ca si arabii de cistiguri usoare, fac meseriile de vinzatori, munci necalificate, urasc evreii europeni, sint violenti si redusi, au doar pretentii dar nu ofera nimic, sint exact ca si arabii. Deci va rog faceti ordine in haos , evreii din Europa sint sfaradimii si askenazimii, nu-i confundati cu evreii reveniti din tarile arabe cu modul de viata al arabilor puternic isurubat in creierele lor.

Antibasistul 19-01-2013 - 16:04

Tomi, Allah akbar!

urbos 19-01-2013 - 21:05

Nu au cum sa aiba suportul meu nici unul din neamu tau. Toti sinteti la fel, criminali, sarlatani, mincinosi, hoti, paraziti.
Si in nici un caz anti-sionistii, caci e mai bine sa fiti toti adunati intr-un loc. Sa trageti un gard de jur imprejur, curent electric, frumos si sa va simtiti ca acasa.

urbos 18-01-2013 - 23:27

Pai nu din Africa ati fugit? Ce-ai de grohai?

Antibasistul 18-01-2013 - 16:58

Tomi, iarasi minti cu nerusinare!

urbos 18-01-2013 - 23:52

Sigur ca minte huhule!

jan dinu 18-01-2013 - 03:46

Doar HuHu – Antibasistul are niste genomuri biblice
de la EVA cu care a pacatuit dupa ce EA a muscat din mar …
spunind asha : Ptiu drace …shi de atunci a ramas eL asha
JD-USA (LORD)

urbos 18-01-2013 - 04:01

Ceea ce este clar, e ca scarbele ji danesti n-au legatura cu teritoriul ocupat al Palestinei si nici cu Iisus.

BULA 18-01-2013 - 09:06

Khazarii, nu si sefarzii.

urbos 18-01-2013 - 19:28

corect huhule!

BULA 19-01-2013 - 07:58

Vorbesti cu mortii ?

tomi 19-01-2013 - 11:05

Tu nu stiai ca urbos este originar din Haiti si cunoaste tainele magiei, a fost cidva zombi si pentru el dialogurile cu mortii sint mai usoare decit cu cei vii cu care are mari contradictii. Fereste-te de el sa nu care cumva, Doamne fereste sa-ti sufle in ochi praf de zombi ce a adus cu el din Haiti ca dus esti pe veci, te ingroapa astia de viu.

urbos 19-01-2013 - 11:14

Asta e ji dane cand va corditi ca animalele in tribul vostru numai intre voi, ajungeti degenerati. Se vede si pe forum, unde va luati nickuri de romani, cate sapte, scrieti in locul altora, precum acel „corect huhule” de mai sus, care nu-mi apartine etc.
Munca te elibereaza.

tomi 19-01-2013 - 11:24

Mai urbos nu fi si tu caraghios, la virsta ta omul mai uita ce dreacu, memoria se mai duce mai ales la cei ca tine , sti tu vodca si tzuica omoara neuronii. Ce sti si tu ce ai postat sau nu pe forum, vad ca faci tot felul de invinuiri pe altii, reconoaste ceea ce spui nu fi tu bestie si aruci vina pe altii pentru scaparile tale de memorie, ia si tu resposabilitate pentru ceea ce scrii, nu le intoarce ca nu tine tataie. Auzi ia si tu niste Lecitina, vezi poate ajuta.

jan dinu 18-01-2013 - 09:51

– Marea Dispersie – a fost facuta in mai multe directii .Dar
Esentiale fiind cele doua mari atractii – BIZANTIUM shi ROMA
apoi de aici au inceput ramificatiile .Avind un formidabil simt al
„devenirii ” in timp .,ginditorii lor (rabinii ) n-au lasat la intimplare
desfasurarea in spatiul trairii in – diaspora – ,rezistind asimilarilor
la care au fost supushi . Orientindu-se mereu unde le este mai
„propice ” acolo au ajuns . Migrarea cu pasiunea lor pentru neprevazut
chiar cu riscuri ,le-au adus fortificarea necesara printr-o solidaritate
indestructibila .ce se observa shi in prezent .Aparenta – apartenentza
disponibilitate de-a fi mai „autohtoni ca bastinashii ‘ integrinduse
prin participare la obiceiurile locale i-au educat shi mai mult
devenind prin experientza chiar mai necesari shi utili decit majoritarii .
Intrind in acasta traditie calauziti de – pildele Talmudului – au putut
prin permanentza constructivitate adaptarii la nou …reusind
deci tuturor vivisitudinilor …devenind cu experientza de oriunde
„etalonul civilizat shi civilizator ” a acestui popor migrator …
JD-USA(SIR) …

BULA 18-01-2013 - 20:27

Nea Jenica, degeaba o frecasi, ca se pleosti de tot.
BULA (Marchiz-Plenipotentiar de Dolj).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-01-2013 - 20:45

O S I M
Sectia Rebuturi umane nereconditionabile :
Prin prezenta se respinge ca nefondata si se interzice folosirea de
Insemnuri necuvenite !
Se impune o ….corectura !
BULA FALLUSIANU ( Marchiz -Pulipotentziar de DOLJ )

jan dinu 18-01-2013 - 20:59

– SINCER –
Am o obsesie : Leonard Cohen ( stie oricine cine este )
seamana leit cu TATA …venit shi el din est ….mai ales ca
NU ne-a spus niciodata care i-a fost numele inainte de schimbare .
O fi fost din aceiashi familie ….
ALELUIAH by Leonard Cohen …
JD-USA (potentat )

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-01-2013 - 21:22

Nea Jane sa stii seamana si cu tine, in special cand esti in costumul alb intr-o decapotabila !
Da asta cu potenta , zau !

jan dinu 19-01-2013 - 01:00

–:)))) Despre masini :
Mergind prin orash cautind un loc de parcare .
In final am gasit unul linga un FORD cu numerele
de inregistrare – 956 – FUT –
Mi-a ieshit inima din loc crezind ca este vreo – romanca –
ce-shi face reclama . M-a pus gindul s-o astept…dar
era shi grabit cu ochii pe ceas …. mi-a venit mintea la cap
cu intrebare : Dar daca este barbat ,ce m-a fac …mai ales ca
nu sunt d-ala ….Plecind mi-a venit in gind – DREAM-ul de
ieri ce aveam in fatza ochilor numai stewardese ….una shi una
de mise intari – STLa …ca nebuna …-:)))
JD-USA(potent – neabstinent )…

ValVerde 19-01-2013 - 01:07

Mai Jane, tu nu ai probleme sa gasesti locuri de parcare cind te duci la circiuma…tu ai probleme sa gasesti masina cind vrei sa te duci acasa…

Si aia nu era romanca, era bulgaroaica care vorbea romaneste sa se dea mare ca stie meserie….

jan dinu 19-01-2013 - 02:28

Cred ca era EuRopeana in vizita
de lucru …dar n-am inteles de ce
n-a ales shi ea o inmatriculare locala
cu – 357 – FUCK – sa priceapa shi americanii ca mine …-:)))
JD-USA

Antibasistul 19-01-2013 - 04:40

Jane, tu esti american cum sint io popa, esti un pirlit de roman sluga la americani, vai de capul tau.

Antibasistul 19-01-2013 - 10:46

Jane, hai nu fii timpit, tu nu intelegi ca eu sint popa, medicii de la ospiciu cind m-au eliberat au zis „vai de popa ma-sii, asta popa ramine”…HUUOOO …PTIUU!!

Antibasistul 19-01-2013 - 16:06

Deasupra a postat evreul hot de nickuri, nu eu!

urbos 19-01-2013 - 16:14

Nu-ti face griji, numai cretinii nu-si dau seama.

geek-a-contra 19-01-2013 - 08:51

ptr cei care au mai multa curiozitate decit chef de paruiala si vor sa-si faca o parerea ceva mai argumentata:

http://www.eupedia.com/europe/origins_haplogroups_europe.shtml#J1

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult