Acasa Stiinta-ITStiinta Gideon Sundback, 132 de ani de la naştere. Cum ar fi viaţa fără fermoar ?

Gideon Sundback, 132 de ani de la naştere. Cum ar fi viaţa fără fermoar ?

scris de Z.V.
6 afisari

V-aţi întrebat vreodată cum ar fi viaţa fără fermoar? Un accesoriu folosit de toată lumea şi aniversat astăzi, 24 aprilie 2012,  de Google intr-un mod foarte amuzant. Gideon Sundback este sărbătorit la 132 ani de la naştere cu un logo haios: un fermoar care desface în doua logo-ul Google. Daca tragi cu mousul de cheiţă se deschide o pagină dedicata lui Gideon Sundback si fermoarului.

Gideon Sundback, 132 de ani de la naştere

132 de ani de la naşterea lui Gideon Sundback

Un dispozitiv similar cu fermoarul de astazi, “inchizator automatic si continuu”, a fost patentat in Statele Unite in 1851 de catre Elias Howe. Spre deosebire de fermoar, inventia lui Howe nu avea glisor ci o serie de clestisori. Adevaratul fermoar a fost rezultatul unor imbunatatiri majore timp de peste douazeci de ani. Cei care au lucrat la dezvoltarea fermoarului modern au fost o serie de inventatori si ingineri. Procesul de creare a fermoarului a inceput cu o versiune numita “inchizatoarea cu clestisori”.

Acest dizpozitiv a fost inventat de Whitcomb L. Judson. In 1914 a aparut si prima versiune a fermoarului modern, inventat de Gideon Sundback. Acest fermoar nu era diferit de varianta pe care o cunoastem in prezent.

Google doodle, care este dedicat lui Gideon Sundback, înfăţişează un fermoar interactiv, plasat pe verticală, în centrul literelor Google, care par brodate cu aţă de culori diferite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult