Acasa Stiinta-ITStiinta Google Ocean presupune că a descoperit Atlantida

Google Ocean presupune că a descoperit Atlantida

scris de A.H.
2 afisari

O reţea de străzi a fost descoperită de Google Ocean pe fundul oceanului Atlantic în zona unde se presupune că ar fi fost oraşul dispărut al Atlantidei, titrează the telegraph.co.uk.

Google Ocean-coasta de nord-vest a AfriciiReţeaua de linii încrucişate se întinde la 620 mile marine de coasta de nord-vest a Africii, lângă Insulele Canare, pe fundul Oceanului Atlantic.

Dreptunghiul perfect, care este de dimensiunea Ţării Galilor, care are aproximativ 20.000 km pătraţi, a fost observat de un inginer aeronautic cu un instrument de explorare subacvatică al gigantului Google, specialistul susţinând că locul arată ca harta unui oraş văzută de la înălţime.

Experţii în problematica Atlantidei citaţi de The Telegraph au admis că reţeaua este localizată în una din posibilele locaţii ale legendarei insule, descrise de filosoful antic grec Platon.


Potrivit lui Platon, oraşul s-a scufundat în ocean după ce locuitorii săi nu au reuşit să cucerească Atena, în jurul anului 9500 înainte de Hristos.

Dr. Charles Orser, arheolog la Universitatea din New York a declarat pentru The Sun că descoperirea este fascinantă şi că este nevoie de o cercetare.

Google Ocean-reteaua de strazi“Amplasamentul este una din cele mai probabile locaţii ale Atlantidei, aşa cu a fost descrisă de Platon”, a spus arheologul, adăugând că descoperirea merită o analiză de aproape, mai scrie The Telegraph.

Legenda Atlantidei a surescitat imaginaţia publică timp de secole. În ultimii ani, dovezi ale “regatului” pierdut al Atlantidei au fost găsite în apropiere de coasta Ciprului şi în sudul Spaniei.

Platon a descris Atlantida în dialogurile sale, Timaios şi Critias, ca fiind o insulă, “mai mare decât Libia şi Asia la un loc” în faţa Coloanelor lui Hercule, adică Strâmtoarea Gibraltar.

Filosoful grec spunea că Atlantida era de o bogăţie fabuloasă, dar civilizaţia avansată şi frumuseţea acesteia au fost distruse de inundaţii şi cutremure acum 9500 de ani.

1 comentariu

geek-a-contra 09-02-2011 - 23:07

supa veche si reincalzita. noutatea este veche de cel putin 4 (patru) ani

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult