Acasa Stiinta-ITStiinta IAR-111. ARCA, teste cu echipamente cu destinatie speciala

IAR-111. ARCA, teste cu echipamente cu destinatie speciala

scris de M.A.
436 Afisari

ARCA Space, care pregateste lansarea supersonicului romanesc IAR-111, a anuntat ca a desfasurat Misiunea 8, un program de testare la zbor a unor echipamente cu destinatie speciala, cu sprijinul logistic al Aeroclubului Romaniei.

ARCA - Misiunea 8

ARCA - Misiunea 8

Potrivit sursei citate, au fost efectuate teste de propulsie si transmisie de date, in cadrul a cinci zboruri. Echipamentele au fost recuperate prin parasutare in zonele de siguranta alocate.

ROMATSA s-a ocupat de managementul spatiului aerian asigurat zborurilor din cadrul Misiunii 8.

La mijlocul lunii decembrie 2011, echipa de la ARCA promitea misiuni surpriză pentru ianuarie 2012. Într-o postare pe YouTube, directorul ARCA, Dumitru Popescu, susţinea că, în cursul acestei luni, vom avea parte de o “surpriză foarte mare”.

ARCA a anunţat recent că a realizat structurile tronsoanelor T1 şi T2, ale supersonicului. În prezent, echipa lucreaza la tronsonul T3 şi la aripa avionului.

Avionul IAR-111 Excelsior va fi utilizat de către ARCA ca platformă pentru lansarea rachetei Haas II pentru Competiţia de astronautică de Google Lunar X Prize, cât si pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru industria turismului spaţial. Programul ARCA pentru Competiţia Google Lunar X Prize este finanţat cu surse exclusiv private şi are programat primul zbor în toamna anului 2012.

Mai multe imagini aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS