Acasa Stiinta-ITStiinta In atenţia primariilor! S-a inventat „Imprimanta de Drumuri” – VIDEO

In atenţia primariilor! S-a inventat „Imprimanta de Drumuri” – VIDEO

scris de Ziua Veche
3 afisari

Tiger Stone este un utilaj olandez de construit drumuri incredibil de eficient, care “se hrăneşte” cu piatra de pavaj, pe care o aşează apoi pe sol sub forma unor tipare întreţesute a căror realizare manuală ar necesita timp şi muncă înzecite.


Masinăria-minune, poreclită „Imprimanta de Drumuri”, poate „regurgita” până la 400 de metri pătraţi de caldarâm zilnic. Unul până la trei operatori umani stau pe platforma lui Tiger Stone şi deplasează manual piatra cubică din bara de încărcare în compartimentul de „alunecare” – desigur, pietrele trebuie dispuse aici de muncitori în forma tiparului dorit. Din acel moment, gravitaţia face în aşa fel încât pietrele să se alipească, într-un strat de lăţimea unei străzi, deasupra nisipului împrăştiat în prealabil pe sol.

Utilajul de mare putere este alimentat electric şi are puţine componente în mişcare, astfel că zgomotul pe care îl produce şi eforturile de mentenanţă tind să fie minime. „Tigrul” îşi păstrează traiectoria cu ajutorul unor senzori integraţi, care urmăresc linia drumului de pavat. Maşinăria este capabilă să paveze cel puţin 300 de metri pătraţi de drum într-o zi, în timp ce, stând în genunchi şi punând pietrele cu mâinile, muncitorii reuşesc în acelaşi interval de timp o performanţă de aproximativ 75-100 de metri pătraţi.

Tiger Stone este disponibil în variantele de patru, cinci şi şase metri lăţime şi are costuri cuprinse între 60.000 şi 80.000 de euro.

{youtube}UymdI1zXuI0{/youtube}

Sursa: descopera.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult