Acasa Stiinta-ITStiinta În curtea cui va cădea satelitul american?

În curtea cui va cădea satelitul american?

scris de M.I.
4 afisari

Un satelit american va cădea pe Terra în jurul datei de 23 septembrie, într-o regiune ce nu a fost deocamdată identificată, au anunţat cercetătorii de la NASA.

Ei au precizat că riscul pentru populaţie este „infim”, deoarece cea mai mare parte a dispozitivului va arde la intrarea în atmosferă. Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) este un satelit cu o lungime de 10 metri ce cântăreşte aproape şase tone, informează Mediafax. El a fost plasat pe orbită în 1991 de naveta Discovery cu misiunea de a studia atmosfera înaltă a Terrei.

UARS şi-a încheiat misiunea în 2005 şi, din cauza lipsei de combustibil, va cădea pe Terra în jurul datei de 23 septembrie, se afirmă pe site-ul oficial al NASA. „Deşi o mare parte a satelitului se va sparge în multe bucăţi, la intrarea în atmosferă, nu toate resturile vor arde”, au declarat savanţii americani, precizând că este imposibil la această dată să se prevadă locul unde vor cădea aceste deşeuri spaţiale. Agenţia spaţială americană a explicat că acest satelit va cădea pe Terra într-o zonă situată între 57 de grade latitudine nordică şi 57 de grade latitudine sudică, o suprafaţă care acoperă o mare parte din Terra.

Până în prezent, „nu a existat niciodată confirmarea producerii vreunui accident provocat de un dispozitiv spaţial la reintrarea acestuia în atmosferă”, au adăugat specialiştii americani.

1 comentariu

TOM Cc 19-09-2011 - 08:16

Sa cada in curtea Parlamentului ! Atunci cand este sesiune solemna si sunt toti senatorii si deputatii la serviciu ! Scapa Romania de niste mancatori de rahat .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult