Încălzirea globală va schimba dieta oamenilor – vezi în ce mod | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITStiinta Încălzirea globală va schimba dieta oamenilor – vezi în ce mod

Încălzirea globală va schimba dieta oamenilor – vezi în ce mod

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Din cauza încălzirii globale, cartofii ar putea să dispară, iar bananele ar putea deveni astfel principala sursă de hrană pentru milioane de oameni.

Încălzirea globală va modifica dieta oamenilor (foto:momlogic.com)

Un studiu al cercetătorilor de la centrul de investigare in domeniul agriculturii CGIAR, prezentat de bbcnews.co.uk, arată că fructele, îndeosebi bananele ar putea înlocui cartofii în culturiile agricole în unele ţări aflate în curs de dezvoltare din cauză că aceştia nu se mai pot dezvolta în condiţiile încălzirii globale. Experţii au analizat efectele schimbarii de clima in 22 dintre tarile cu rol important in agricultura, ajungand la concluzia ca producţiile de porumb, grâu şi orez vor scădea dramatic. Culturile de cartofi vor la rândul lor mult de suferit, acestia având nevoie de temperaturi mai mici pentru a se dezvoltă.

Bumbacul si soia ar putea fi şi ele pe cale de dispariţie, dar Bruce Campbell, directorul grupului de cercetare pe probleme de clima, agricultura şi siguranta alimentară, spune că astfel de schimbări au mai avut loc în trecut.  Acesta a oferit exemplul situaţiei orezului în Africa, care în urmă cu „20 de ani nu se consuma aproape deloc, iar acum se consuma.”

Încălzirea globală ar putea ar putea însemna o oportunitate pentru cultivarea bananelor la altitudini mai mari, inclusiv în locurile in care în prezent cresc cartofi. Oamenii de ştiinţa se tem însă că nu vor gasi o modalitate de a suplini necesarul de proteine din dietă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult