Acasa Stiinta-ITStiinta Insulele Hawaii ar putea să dispară

Insulele Hawaii ar putea să dispară

scris de L.M.
73 afisari

O echipă de oameni de ştiinţă americani s-a declarat alarmată de rezultatele observaţiilor făcute în ultimul timp asupra Insulelor Hawaii.

Insulele Hawaii ar putea să dispară

Insulele Hawaii ar putea să dispară (foto: statemaster.com)

Aceştia susţin că, în ultimii ani, suprafaţa insulelor s-a micşorat considerabil şi nu din cauza că apa muşcă din uscat, ci în urma unor procese geologice din interiorul uscatului, potrivit Nature.org, relatează Moldpres. Geologii consideră că începe o nouă etapă de dezvoltare în Oceanul Pacific, care se va încheia tragic pentru arhipelag. Oamenii de ştiinţă dau vina în primul rând pe fenomenul de eroziune a munţilor.

Potrivit estimărilor acestora, arhipelagul Hawaii se va transforma în timp în nişte insule joase şi plate, întrucât izvoarele subterane distrug într-un ritm accelerat relieful local.

Mai mult, cei mai sceptici dintre experţi afirmă că noua etapă în evoluţia Oceanului Pacific, care ar putea dura până la un milion de ani, va duce la dispariţia totală a Insulelor Hawaii.

1 comentariu

urbos 28-12-2012 - 14:29

Deci nu mai e mult.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult