Acasa Stiinta-ITStiinta Israelienii construiesc computere cu sentimente

Israelienii construiesc computere cu sentimente

scris de M.A.
4 afisari

Informaticieni din Tel Aviv încearcă să înveţe computerele sentimente de tipul „regretelor”, astfel încât acestea să opereze mai rapid şi să împiedice evenimente înainte ca acestea să se întâmple.

Computer cu sentimente

foto: messengers-download.info

Un grup de cercetători, conduşi de profesorul Yishay Mansour de la Universitatea de Informatică Blavatnik din Tel Aviv, încearcă să dezvolte un program care va cere computerelor să împiedice în mod deliberat evenimente nedorite, potrivit Daily Mail, citat de Mediafax. Prin „înţelegerea” diferenţei dintre rezultatul dorit şi realitate, maşinile vor învăţa sentimentul de „regret” şi cum să evite situaţia. Computerele cu astfel de experienţă probabil nu vor face aceeaşi greşeală în viitor şi vor funcţiona mai eficient. Inteligenţele artificiale ar putea fi învăţate, de asemenea, să prezică viitorul, prin luarea în calcul a tuturor posibilităţilor, acest lucru ducând la reuşită sigură, chiar de la început.

Cercetătorii care lucrează la acest proiect admit totuşi că acest program nu este acelaşi lucru cu ceea ce vedem în filmele SF. În schimb, susţin că acesta este primul pas pentru crearea de computere cu emoţii umane. Rezultatul unui astfel de program ar putea ajuta companii precum Google să eficientizeze instrumentele de publicitate. De altfel, gigantul de căutare pe internet s-a arătat interesat de cercetările profesorului Mansour. Potrivit profesorului „în cazul în care serverele şi sistemele de rutare ar putea evalua toate variabilele relevante în avans, resursele acestora ar putea fi mai eficient gestionate, în funcţie de cererile prioritare”. „Comparativ cu fiinţele umane, sistemele de ajutor ar putea procesa mult mai rapid toate informaţiile disponibile pentru a estima rezultatul evenimentelor în desfăşurare – indiferent dacă este vorba despre un conflict al ofertelor pe un site de licitaţii online, un vârf brusc de trafic la un site de mass-media sau cereri pentru un produs online”, a adăugat Yishay Mansour.

3 comentarii

Ciu Huhu 20-04-2011 - 18:27

Adica ovreii manipuleaza de acum si computerele, nu doar oamenii?

radulescu 23-04-2011 - 23:27

Bou ai fost si bou ai sa mori!!!!!!

Ciu Huhu 25-04-2011 - 07:44

Mai mare bou decit tine nu exista in Univers, ptiu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult