Acasa Stiinta-ITStiinta Jocurile video au un impact pozitiv asupra dezvoltǎrii copiilor

Jocurile video au un impact pozitiv asupra dezvoltǎrii copiilor

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Un studiu al unor cercetǎtori de la Universitatea Oxford a arǎtat cǎ jocurile video au un impact minor, dar pozitiv, asupra dezvoltǎrii copiilor.

Jocurile video au un impact pozitiv asupra dezvoltǎrii copiilor (foto:edudemic.com)

Oamenii de știință au descoperit că acei copii care petrec mai puțin de o oră pe zi jucând jocuri video se acomodează mai ușor decât cei care nu se joacă deloc, potrivit studiului publicat în revista de specialitate „Pediatrics”. În schimb copiii care folosesc consolele de jocuri mai mult de trei ore zilnic sunt mai puțin mulțumiți de viața lor, în general. Potrivit Agerpres, cercetătorul Andrew Przybylski, coordonatorul studiului, a analizat chestionarele realizate cu participarea a 5.000 de copii britanici, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani. Din totalul celor chestionați, 75% au declarat că joacă zilnic jocuri video. Implicarea tinerilor în jocurile video le oferă acestora un limbaj comun, declară dr. Andrew Przybylski, de la Universitatea Oxford, iar cei care nu stăpânesc acest limbaj comun, rămân în afara grupului.

Într-un mediu de cercetare care este adesea polarizat între cei care consideră că jocurile video au un rol extrem de benefic și cei care le leagă de un risc crescut de comitere a unor acte de violență, această cercetare poate oferi o nouă poziție mai nuanțată, a declarat pentru BBC, Andrew Przybylski. Deși efectul jocurilor video asupra copiilor este, din punct de vedere statistic, semnificativ în acest studiu, factori precum puterea relațiilor de familie au o influență mult mai mare asupra copiilor, a mai spus Przybylski. Dr. Iroise Dumontheil, de la University of London, care nu a participat la realizarea acestui studiu, a amintit că alte studii au demonstrat că jocurile de tip FPS (‘first person shooter’) pot spori capacitatea de percepție și coordonare vizuospațială și îmbunătățesc memoria.

1 comentariu

CONGO 05-08-2014 - 14:06

bai, da o țurcă mai stie cineva?
pe bune!
e bine sa ADAUGI, nu sa INLOCUIESTI…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult