Acasa Stiinta-ITStiinta John James Audubon, sărbătorit de Google

John James Audubon, sărbătorit de Google

scris de Ștefan Constantinescu
3 afisari

John James Audubon, marele ornitolog, naturalist si pictor american este sarbatorit astazi de Google. Cu ocazia implinirii a 226 de ani de la nasterea lui John James Audubon,  motorul de cautare si-a modificat logo-ul.

John James Audubon, sarbatorit de Google

John James Audubon, sarbatorit de Google

Audubon  a pictat, catalogat si a descris pasarile din America de Nord intr-o maniera cu mult superioara fata de inaintasii sai.  

El a mers in jos pe Mississippi cu arma, trusa de pictat si asistentul sau, cu intentia de a gasi si picta toate pasarile din America de Nord.

John James Audubon este cel care de numele caruia se leaga lucrarea  „Birds of America” (Pasari din America), aparuta in perioada 1827-1838. Audubon a adoptat o tehnica interesanta in vederea realizarii acestei carti. El a vanat pasarile aparute in carte, impuscandu-le inainte de a le suspenda cu cabluri spre a le picta. 

Volumul „Birds of America” cuprinde o mie de ilustratii cu aproape 500 de specii de pasari. Ilustratiile sunt realizate in marime naturala. Din aceasta carte mai exista in lume 119 exemplare, dintre care 108 sunt expuse in muzee. 

Un exemplar din „Birds of America” a fost vandut  in 7 decembrie 2010 pentru fabuloasa suma de 10.270.000 de dolari.  „Birds of America” este considerata cea mai scumpa carte din lume.

1 comentariu

Mihai 26-04-2011 - 12:08

Superior nu are grad de comparatie!Totusi, putin profesionalism din partea redactorilor nu ar strica:|

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult