Acasa Stiinta-ITStiinta La 4 ani, are un IQ aproape la fel de mare ca cel al lui Einstein

La 4 ani, are un IQ aproape la fel de mare ca cel al lui Einstein

scris de A.B.
4 afisari

O fetiţă de patru ani din Marea Britanie a fost acceptată în Mensa (organizaţie internaţională non-profit a oamenilor cu o inteligenţă mult peste medie), ea având un IQ aproape la fel de mare ca cel al fizicienilor Stephen Hawking şi Albert Einstein.

fetita marea britanie

foto: bzi.ro

Părinţii lui Heidi Hankins şi-au dat seama că fetiţa este specială încă de când aceasta avea doar câteva luni, Heidi având un vocabular dezvoltat la doar un an.

Ea a fost supusă unui test de inteligenţă după ce educatoarele de la grădiniţă au constatat că este atât de inteligentă încât se chinuiau în fiecare zi să găsească activităţi care să o provoace din punct de vedere intelectual, scrie Daily Mail.

Fetiţa i-a impresionat pe examinatori cu un punctaj de 159, în condiţiile în care punctajul mediu pentru un adult este de 100, iar pentru cei cu o inteligenţă peste medie este de 130.

Heidi Hankins a devenit astfel membru al Mensa, având un IQ mai mare decât matematicianul Carol Vorderman (154) şi cu doar un punct mai mic decât fizicianul Stephen Hawking, teoretician al originii universului, şi decât Albert Einstein.

 Tatăl fetiţei, Mattew, care este lector la o universitate din Southampton, povesteşte că fetiţa a dat semne că ar fi specială imediat după naştere, când părea că încearcă să vorbească.

„Am ştiut că este un copil inteligent pentru că a început să citească foarte devreme. Eram curioşi care este IQ-ul ei, dar rezultatul a fost mult peste aşteptări. Până la vârsta de un an avea un vocabular destul de bun, iar acum este impresionant.

Ea a început să folosească propoziţii complete aproape imediat ce a început să vorbească, iar apoi, la 18 luni, a învăţat să citească cu ajutorul calculatorului. Ne-am dat seama după cum folosea mouse-ul pentru a apăsa butoanele OK şi Cancel.

La 14 luni desena prinţese şi animale, în condiţiile în care ceilalţi copii desenau pete sau oameni-cartofi. La doi ani i-am adus setul de 30 de cărţi Oxford Reading Tree (folosit în 80 la sută din şcolile primare din Marea Britanie) şi le-a citit pe toate în doar o oră”, spune Mattew Hankins.

La patru ani, Heidi poate acum să adune, să scadă, să extragă radical, desenează şi scrie propoziţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult