Acasa Stiinta-ITStiinta La un pas de Apocalipsă. Cât de aproape de Terra a trecut asteroidul Toutatis

La un pas de Apocalipsă. Cât de aproape de Terra a trecut asteroidul Toutatis

scris de M.A.
3 afisari

La un pas de Apocalipsă. Asteroidul de mari dimensiuni Toutatis a trecut miercuri destul de aproape de Terra.

Cât de aproape de Terra a trecut asteroidul Toutatis

La un pas de Apocalipsa. Cât de aproape de Terra a trecut asteroidul Toutatis

Deşi asteroidul se află destul de aproape de Terra, nu există riscul unei coliziuni cu planeta noastră, cel puţin nu pentru următoarele câteva sute de ani, au declarat, miercuri, astronomii americani. Asteroidul, denumit Toutatis, trece pe lângă Terra la fiecare patru ani. Miercuri, când s-a apropiat cel mai mult de Terra, Toutatis a trecut la o distanţă de 7 milioane de kilometri de planeta noastră – o distanţă de 18 ori mai mare decât cea dintre Terra şi Lună, transmite Mediafax, care citează agenţii de presă internaţionale.

„Nu există pericolul unei coliziuni cu Terra„, a declarat astronomul Lance Benner de la NASA. Cu o lungime de 4,3 kilometri, asteroidul Toutatis gravitează în jurul Soarelui pe o orbită foarte apropiată de cea a Terrei, ceea ce face ca el să fie considerat un corp ceresc potenţial periculos în viitor. Asteroidul a fost văzut pentru prima dată în 1934, iar orbita lui a fost confirmată în 1989. În 2004, Toutatis a trecut pe lângă Terra la o distanţă de doar patru ori mai mare faţă de distanţa dintre Pământ şi Lună.

Astronomii folosesc un sistem alcătuit din radare şi telescoape pentru a monitoriza traiectoria asteroidului. „Ştim deja că Toutatis nu se va ciocni cu Terra în următoarele câteva sute de ani”, a adăugat Lance Benner.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult