Acasa Stiinta-ITStiinta Lenea se mosteneste de la parinti

Lenea se mosteneste de la parinti

scris de Ziua Veche
139 Afisari

O cercetare efectuata de oamenii de stiinta de la Universitatea din California demonstreaza ca lenea se transmite ereditar. Pe parcursul desfasurarii cercetarii, efectuata pe 224 de cobai, specialistii au observat ca soarecii lenesi nu dau nastere unor pui predispusi la activitate, transmite Rador.


Echipa de cercetatori, coordonata de profesorul Theodore Garland Jr., a inceput studiul in 1993. Animalele au fost aleator impartite in opt linii: cei din patru linii trebuiau sa se miste zilnic intr-un mod foarte activ, iar soarecii din celelalte patru linii au fost lasati sa se miste atat cat au dorit. Cercetatorii le-au permis soarecilor sa se reproduca numai in cadrul „propriilor” linii. Dupa schimbarea mai multor generatii de animale, s-a descoperit ca fiecare generatie de soareci mosteneste caracteristicile stilului de viata al parintilor – activitate sau inactivitate.

Oamenii de stiinta cred ca rezultatele cercetarii sunt foarte importante pentru sanatatea umana. In opinia acestora, epidemia de obezitate, cauzata in principal de stilul de viata sedentar, va putea fi tratata prin „deconectarea” genelor lenese.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult