Acasa Stiinta-ITStiinta Luecemia tot mai răspândită după Cernobîl

Luecemia tot mai răspândită după Cernobîl

scris de A.P.
2 afisari

Prof. univ. dr. Benedek Istvan, şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că la nivel naţional frecvenţa leucemiilor acute a crescut, anual înregistrându-se între doi şi patru pacienţi noi la suta de mii de locuitori.

Luecemia tot mai răspândită după Cernobîl

‘Frecvenţa bolilor hematologice maligne şi în primul rând a leucemiilor acute are o tendinţă de creştere, sunt o serie de factori de risc care sunt mai pregnanţi în ultimii ani, începând cu poluarea, stresul, iradierea – mai ales după accidentul de la Cernobîl, deşi nu recunoaşte toată lumea, în lumea medicală se ştie că a crescut frecvenţa bolilor, a leucemiilor acute. În general, frecvenţa leucemiilor acute este de 2-4 bolnavi noi înregistraţi la 100.000 de locuitori anual, deci cazuri noi. Numai la nivelul judeţului Mureş înseamnă între 10-20 de bolnavi noi anual.

În trecut nu erau atât de frecvenţi aceşti oameni în spitale – cred că nici nu ajungeau la spitale – astăzi cred totuşi că posibilităţile de tratament sunt mult mai bune şi am ajuns acolo ca în ultimii 10 ani şi la noi în ţară, inclusiv în centrul nostru, mulţi bolnavi supravieţuiesc şi nu doar supravieţuiesc, avem cazuri în care s-au vindecat (…) Acum 10-15-20 de ani nici nu ne puteam gândi la aşa ceva’, a declarat dr. Benedek.
Doctorul a arătat că în Centrul din Târgu Mureş există 25-30 de bolnavi care s-au vindecat complet după terapia aplicată, unii au beneficiat de transplant, iar alţii de terapie. Potrivit şefului Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular Târgu Mureş, posibilităţile de transplant în România sunt destul de reduse, existând doar trei astfel de centre – la Bucureşti, Târgu Mureş şi Timişoara – şi că anual în România se fac în jur de 120 de intervenţii, în condiţiile în care în jur de 600 de pacienţi nu au acces.

3 comentarii

BULA 06-05-2012 - 16:43

O fi si de la mancarea proasta, mai ales, nu numai de la Cernobîl.

Ce nu stie lumea, e ca noi suntem iradiati din interiorul corpului, care contine cam 160 grame de potasiu, cu izotopul radioactiv K40 (dezintegrare beta, insotita si de emisie gama) in proportie de 0,0117 %. Se produc cam 4400 de dezintegrari pe secunda.
http://en.wikipedia.org/wiki/Potassium-40
http://www.orau.org/ptp/collection/consumer%20products/potassiumgeneralinfo.htm
http://www.philrutherford.com/K-40.pdf
http://www.youtube.com/watch?v=hhiYFbfEAI8
http://www.youtube.com/watch?v=9ug7LZY_8Ho

tomi 06-05-2012 - 22:21

BULA poti face exact nimic in legatura cu potasiul sau zii kaliu,e tot una.Daca acest prim electrolit din singe nu se gaseste exact intre 4 si 5,5 g UI dai de dracu in mod rapid. Daca este mai mult decit baremul esti rezolvat si daca este mai putin la fel.Impreuna cu sodiul sint transmitatorii nervosi critici,orice abatere de la norme poate sa dea fibrilatie la inima sau colaps cerebral.Ceea ce se poate face este ca in cazul iodului ,eu de exemplu inghit in fiecare zi 150 mg de potasiu si 150 mg de magneziu, pur deci excus de iradierea naturala.Va recomand ca protectie impotriva absorbtiei de potasiu radioactiv din alimente.
tomi

Tache 07-05-2012 - 00:05

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult