Acasa Stiinta-ITStiinta Marte trece in opozitie: Vizibil cu ochiul liber din Romania

Marte trece in opozitie: Vizibil cu ochiul liber din Romania

scris de Marius Bâtcă
30 afisari

Pe data de 5 martie va avea loc fenomenul astronomic cunoscut sub numele de “opozitie”. Procesul care consta in alinierea Pamantului cu Soarele si Marte, va face vizibila Planeta Rosie de pe Terra.

Planeta MarteSambata s-a produs prima faza a opozitiei, dar distanta minima fata de Terra de 100.7 milioane de kilometri va fi atinsa abia luni, in jurul orei 19.00. Din cauza orbitei eliptice, distanta la care Marte se poate apropia de Terra poate fi mai mica sau mai mare. In 2003, Marte s-a apropiat la aproximativ 55 de milioane de kilometri. Cu toate ca planeta rosie va fi vizibila cu ochiul liber, daca cerul va fi senin, pentru a putea fi studiata mai atent, specialistii recomanda pasionatilor sa foloseasca fie un telescop, fie un binoclu performant. Marte se va prezenta sub for unui punct portocaliu, a carui lumina nu clipeste.

Planeta Rosie va putea fi vazuta mai bine in serile de 7 si 8 martie, cand se va alinia cu Luna, dar chiar si asa un telescop va fi necesar pentru a putea observa planeta mai in detaliu. In urmatorii ani, orbita planetei Marte se va alungi, iar specialistii NASA au declarat ca abia in 2287, planeta rosie se va afla iar la o distanta fata de pamant comparabila cu cea din 2003.

2 comentarii

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 05-03-2012 - 20:30

Romanii nu vor vedea nici un gaz din afacerea asta. Rompetrolul, vindut pe degeaba de guvernul Tariceanu, lui Patriciu, care Patriciu a obtinut in nici mai mult nici mai putin decit 1 ani si 2 luni 1,3 miliarde euro, revinzindu-l apoi ucrainienilor, pentru ca acum, romanii sa-si cumpere propriul gaz la cel mai scump pret din Europa. SI? CULMEA! Romanii se bat acum sa-l aleaga tot pe tariceanu si ai lui!!! 🙂 E de poveste!!!!! Ca sa nu mai spunem ca, Ponta, un mare sustinator al lui Basescu cu care a fost recent la schi la Predeal folosindu-se de aceeasi escorta, i-a dat cuvintul acolo, pe pirtie probabil, la Predeal, ca nu se va atinge de SIE, de actualele angajamente cu „capo del tutti capo”, FMI, de actualele structuri ale CMJ-ului, etc., cu alte cuvinte, i-a spus lui Basescu ca va continua ceea ce Basescu a inceput, adica: DISTRUGEREA ROMANIEI!!!!! Da, dragi romani, daca va convin astfel de conducatori, alegeti-i! 🙂

vova 08-03-2012 - 17:08

Deoarece si planeta Marte trece in opozitie va dati sema cum va suna viitorul discurs al piratului Ba$$escu in pseudo-parlament !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult