Acasa Stiinta-ITStiinta Medalie de aur pentru fizicianul Aurel Enache la Bruxelles-EUREKA

Medalie de aur pentru fizicianul Aurel Enache la Bruxelles-EUREKA

scris de Matei Iliescu
83 afisari

Fizicianul  român Aurel Enache a fost premiat cu medalia de aur a Salonului Innova din cadrul Concursului internaţional Bruxelles-EUREKA, desfăşurat în perioada 15-17 noiembrie, pentru că a inventat şi a reuşit să omologheze o instalatie pentru tratarea unui combustibil in vederea cresterii puterii calorice.

Medalie de aur pentru fizicianul Aurel Enache la Bruxelles-EUREKA

Medalie de aur pentru fizicianul Aurel Enache la Bruxelles-EUREKA

Aurel Enache a primit si Premiul Special acordat de ,,INTERNATIONAL BUSSINESS ASSISTANCE OFFICE EUROBUSINESS- HALLER (POLAND)

Tehnologia referitoare la reducerea consumului de combustibili fosili în procesele industriale este rodul unei îndelungate activități de cercetare – inovare depuse de fizicianul Aurel Enache. Această activitate s-a dezvoltat în direcția utilizării practice a „energiei de zero a vidului cuantic”, această energie constituind fundamentul tuturor structurilor materiale. Folosind metode noi, s-a creat o extindere a Teoriei relativității restrânse, lucru care a făct posibilă crearea unei tehnologii care să permită extragerea unei cantități sporite de căldură pentru un kilogram de combustibil fosil ars în procesele industriale.

Pe parcursul dezvoltării acestei tehnologii, Aurel Enache, în calitate de fizician și inventator, a fost invitat să participe și să prezinte rezultatele cercetărilor sale la diverse simpozioane, conferințe, târguri și expoziții naționale și internaționale. La aceste manifestări prezentările sale referitoare la posibilitatea reducerii consumului de combustibili fosili în procesele industriale, reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră precum și alte aplicații practice ale rezultatelor cercetărilor sale s-au bucurat de un puternic impact, fiind răsplătite cu o serie de distincții importante: diplome, medalii și premii care atestă aprecierea rezultatelor cercetărilor sale.

10 comentarii

BULA 21-11-2012 - 16:21

Dati-ne mai multe date despre acest fizician: unde a absolvit facultatea si in ce an, pe unde a lucrat, etc.

http://www.ziare.com/mediu/surse-energie/inventika-2011-instalatia-care-reduce-consumul-de-gaz-si-noxele-cu-40-la-suta-1125911

BULA 21-11-2012 - 16:29

Sunt curios daca si cat va beneficia personal de pe urma acestei inventii, despre care se zice ca reduce consumul de carburant cu 40%. Va dati seama cat inseamna asta, daca se va aplica inventia la nivel mondial ? Precis ca vor profita tot escrocii cu bani. Normal ar fi ca fizicianul Aurel Enache sa ajunga mai bogat decat Biil Gates, daca i s-ar da macar 5% din profitul rezultat din inventia lui.

Pribeagul 21-11-2012 - 18:53

Urmareste desfasurarea acestei povesti adevarate si… fascinante.

Sa ne ti la curent. 🙂

ValVerde 21-11-2012 - 21:31

Inventia e din 2003.
A fost instalata la citiva consumatori industriali mari, in Romania.

Inca nu este economica pentru consumatori particulari.
(Se amortizeaza greu la consum mic)

Bravo d-le Enache !

Cercul 21-11-2012 - 18:59

Mai bine o tinea pentru el. In rest e fizician doar in sensul ca face munca fizica.
Inventatorii trebuie stie ca se pot astepta la oricat de putin de la cei ce o comercializeaza. Cine vinde sau guverneaza stabileste ce se cuvine fiecaruia.
Aceeasi politica e si pentru inventia lui si unul ce inventeaza o noua obiala pentru taranii mei.

digital 21-11-2012 - 21:40

toată stima pentru el,dar am înțeles că nimic nu se pierde ci totul se transformă doar,iar energia din câte știu,se conservă….așa că nu-mi pot da seama ce a inventat băiatu ăsta,dar dacă zic atâția,să fie sănătos….

BULA 22-11-2012 - 04:31

Si eu am dubii in privinta modului in care functioneaza instalatia asta, pornind tot de la legea conservarii energiei. Am vazut pe reteaua Kad Network, de unde se pot descarca fisiere (carti, programe, filme, muzica) cu programul eMule, ca se dau tot felul de informatii (pdf-uri) despre energia extrasa din vid, dar nu m-am obosit sa le citesc pentru ca am zis ca sunt baliverne. Nici nu ma pricep prea tare la mecanica cuantica, desi am luat nota 10 in timpul facultatii (sunt ani buni de atunci, peste 30). M-am pasionat de electronica si cu asta ma ocup. Trebuie sa vedem „jucaria” si sa o studiem putin, sa o pipaim si sa o mirosim, ca sa ne convingem ca functioneaza si ca nu e vorba de un fenomen clasic, prin care se arde combustibilul mai bine.

Dar problema de baza ramane daca acest semen al nostru va avea un mare beneficiu de pe urma inventiei lui, cum visam noi ca va fi in democratie si capitalism, sau va beneficia doar de o strangere calduroasa a mainii, ca la comunisti.

Dan D 22-11-2012 - 05:32

Am citit patentul. M-am distrat. Omul crede ca obtine energie suplimentara din „zero fluctuations of the vacuum” da’ nu-l opreste nimeni sa creada. Asa ceva nu exista. De fapt instalatia e similara cu cele care produc ozon in aerul de admisie de la motor si rezulta o ardere mai eficienta cu foarte putine noxe – asta pentru ca energia de reactie rezultata din oxidarea hidrocarburilor cu ozon O3 e mai mare decat cu O2. Numai ca aici arderea are loc intr-un camp magnetic de pana la 1 Tesla in care se produce o separare mai mare a nivelelor de energie electronice ale atomilor (Lamb shift) si prin urmare reactiile exotermice sunt ceva mai eficiente. Faptul ca foloseste „energie de zero a vidului cuantic” e un praf in ochi pentru fraieri care doar cred in asta fara sa fi deschis o carte de fizica. Partea cea mai dificila e insa sa obtina un camp magnetic de 1T la temperatura camerei intr-un spatiu mic; ia vedeti cam ce curent ii trebuie pentru asta 🙂
As vrea sa vad instalatia functionala. Chestia cu energie din zero fluctuations of the vacuum e ridicola si trebuie lasata mai moale; e doar pentru ziaristi care pun botul.

digital 22-11-2012 - 08:58

nu mă pricep și nu mă bag,doar îmi dau cu părerea că e ceva confuz și neadevărat undeva în legătură cu această invenție!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult