Acasa Stiinta-ITStiinta Medalii pentru elevii români la Olimpiada de Matematică

Medalii pentru elevii români la Olimpiada de Matematică

scris de D.P.
0 afisari

Elevii români au obţinut trei medalii de argint şi trei de bronz la cea de-a 54-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 18-27 iulie, în localitatea columbiană Santa Maria.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, printre laureaţi se numără Omer Cerrahoglu, elev în clasa a XI-a al Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, multiplu medaliat la concursurile regionale şi internaţionale de matematică, care şi-a trecut în palmares o medalie de argint la această competiţie. Este a cincea distincţie obţinută de olimpic, el fiind medaliat la fiecare participare începând din 2009 – două medalii de aur şi trei de argint.

Ceilalţi doi laureaţi cu argint sunt Ştefan Spătaru, medalie de bronz la precedenta ediţie, şi Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medaliile de bronz au fost obţinute de Ştefan-Cosmin Gramatovici (clasa a XI-a – Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Hai Tran Bah şi Andrei-Viorel Bud, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.
Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a reunit 547 de participanţi din 103 ţări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult