Acasa Stiinta-ITStiinta Melcii sunt… patrioti

Melcii sunt… patrioti

scris de Ziua Veche
3 afisari

Un cercetator amator, in varsta de 69 de ani, a facut descoperirea vietii sale, cand a demonstrat, in premiera mondiala, ca banalii melci de gradina au nostalgia locurilor unde s-au nascut. Totul a inceput cu un incident obisnuit in lumea gradinaritului. O britanica pe nume Ruth Brooks a ajuns exasperata de melcii din gradina proprie, care incepusera sa-i devoreze fara mila culturile de salata verde, petunii si fasole. Neavand inima de a-i ucide, femeia a colectat melcii buclucasi, transportandu-i pe un camp de la marginea localitatii.


Inainte de aceasta manevra, Ruth Brooks a luat legatura cu Dr. David Hodgson din cadrul Universitatii Exeter, precum si cu o echipa a BBC Radio 4’s Material World Programme, care intentionau sa faca un studiu destinat sa lamureasca daca melcii sunt animale teritoriale sau vagabondeaza in cautarea celor mai bune conditii de viata. Spre surprinderea tuturor, melcii care fusesera marcati in prealabil pentru a putea fi urmariti mai usor, s-au intors cu totii in gradina unde vazusera lumina zilei.

Sursa: descopera.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult