Acasa rss 1asig Meteoritul necunoscut şi misterul evoluţiei vieţii pe Terra

Meteoritul necunoscut şi misterul evoluţiei vieţii pe Terra

scris de Șt. C
5 afisari

Într-o carieră de calcar din Suedia, cercetătorii au descoperit un tip nou, necunoscut, de meteorit. Bucata de rocă ar putea deţine secretul exploziei vieţii pe Terra, acum 500 de milioane de ani.

În această carieră de piatră au mai fost găsiţi anterior alţi 100 de meteoriţi fosili, toţi făcând parte din clasa numită L chondrite. Ei sunt des întâlniţi, pentru că în urmă cu 470 de milioane de ani, Pământul a fost supus unui adevărat bombardament din partea acestor roci spaţiale.

Meteoriţii L chondrite sunt resturi rămase în urma coliziunii dintre doi asteroizi. Roca mai mare s-a descompus în aceşti meteoriţi, iar asteroidul mai mic dintre cei doi asteroizi a dispărut fără să lase vreo urmă, până acum, cred oamenii de ştiinţă. Ei spun că fragmentul ciudat de meteorit este de fapt o parte din acest asteroid pierdut.

Chiar în timpul bombardamentului intens cu meteoriţi L chondrite, viaţa a început brusc să înflorească pe Terra. Au apărut multe specii noi, iar acest lucru se datorează ploii de meteoriţi, care a stimulat dezvoltarea ecologică, timp de aproximativ 10 milioane de ani. Faptul că noua rocă a fost găsită în acelaşi strat ca meteoriţii L chondrite sugerează că poate fi o parte din asteroidul care s-a vaporizat aproape complet la impactul în spaţiu cu un asteroid mai mare.

Noul tip de meteorit are o compoziţie puţin diferită de celelalte, iar cercetătorii vor să caute acum şi alte fragmente similare, în alte cariere de piatră. Meteoritul găsit lângă Stockholm a fost analizat de Birger Schmitz şi echipa lui de la Universitatea Lund.

1 comentariu

Titircă Inimăbună 04-07-2014 - 01:43

Se exagereaza gogonat cu acesti asa-zisi meteoriti, teorii impuse de la Moskova pentru trucarea adevarului.
Pe vremea aia era „davai dinozaurul” caci ceasurile si paltoanele s-au inventat cum mult mai tarziu.
Din „davai dinozaurul” s-a extrapolat cu „davai tezaurul” pentru ca un dinozaur mai baban avea tot atatea tone cat un tezaur bun, doar ca nu in aur.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult