Acasa Stiinta-ITStiinta Metropolele vor deveni incompatibile cu viaţa

Metropolele vor deveni incompatibile cu viaţa

scris de Ziua Veche
61 Afisari

Schimbările climatice vor face insuportabilă viaţa în marile oraşe ale lumii către sfârşitul secolului al XXIII-lea. Umiditatea şi temperaturile vor ajunge la asemenea valori, încât oamenii nu vor putea trăi pur şi simplu în astfel de condiţii. La această concluzie au ajuns experţii de la Universitatea New South Wales din Sydney, Australia, relatează portalul informaţional Focus, citat de Agerpres.

Cercetătorii consideră că în oraşe precum New Delhi, Moscova, Sydney, Rio de Janeiro şi alte mari centre urbane de pe mapamond va fi atât de cald şi umed, încât va fi aproape imposibil de respirat într-o astfel de atmosferă. Drept urmare, oamenii vor fi nevoiţi să-şi părăsească oraşele ce vor deveni improprii traiului cotidian. La baza acestor previziuni sumbre ale experţilor stau informaţii despre rata schimbărilor climatice şi dinamica de creştere a temperaturilor medii anuale. Profesorul Stephen Sherwood, unul dintre participanţii la studiu, spune că a fost surprins de rezultatele acestor calcule: până la momentul în care oraşele vor fi de nelocuit au rămas cel puţin 300 de ani.

În sprijinul estimărilor lor, oamenii de ştiinţă aduc exemple concrete din ultima vreme, între care valul de căldură care a lovit Europa în 2003, soldat cu zeci de mii de victime. Canicula din 2003 a făcut peste 4.000 de morţi în Italia şi peste 13.000 în Franţa, ţara europeană cea mai afectată de temperaturile de acum şapte ani. În vara aceasta, temperaturi fără precedent s-au înregistrat în Rusia şi, în special, la Moscova, unde rata mortalităţii a crescut în luna iulie de 4-5 ori ori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS