Acasa Stiinta-ITStiinta Mihai Muncus-Nagy. Biolog român, dispărut în Noua Zeelandă

Mihai Muncus-Nagy. Biolog român, dispărut în Noua Zeelandă

scris de M.A.
18 afisari

Un biolog român Mihai Muncus-Nagy, a dispărut luni pe insula Raoul din Noua Zeelandă, iar autorităţile au întrerupt căutările deoarece şansele ca acesta să fie găsit în viaţă sunt foarte mici.

Mihai Muncus-Nagy

Mihai Muncus-Nagy

Potrivit New Zealand Herald, Mihai Muncus-Nagy, în vârstă de 33 de ani, ar fi fost luat de un val de pe stânci. „Având în vedere perioada de timp care a trecut fără ca Mihai să fie găsit, am depăşit puntul în care am putea să mai sperăm că acesta să fie găsit în viaţă”, a declarat managerul Departamentului pentru Conservare, Tim Brandenburg.

Autorităţile din Noua Zeelandă au oferit sprijin familiei acestuia din România, care a acceptat că este puţin probabil ca acesta să fi supravieţuit, transmite Mediafax. Coordonatorul misiunii de cercetare, Greg Johnston, a declarat că dacă vor apărea noi informaţii, căutările ar putea fi reluate.

Mihai Muncus-Nagy s-a alăturat echipei de pe insulă la sfârşitul lui octombrie, îndeplinindu-şi visul de a merge pe insula Raoul. Experienţa sa montană şi disponibilitatea de a lucra în echipe mici în mediul extern l-au recomandat pentru această activitate. „Ştim că Mihai a fost foarte bucuros să aibă oportunitatea de a contribui la programul insulei. El era pasionat de munca sa (…). Colegii lui mi-au spus că era foarte popular, o persoană amuzantă şi capabilă, o plăcere să îl ai în preajmă. Ne va lipsi enorm”, a declarat Brandenburg.

Mihai Muncus-Nagy era unul dintre cei patru voluntari care ajută trei membri ai DoC care monitorizează activitatea seismică şi vulcanică de pe insulă şi contribuie la protejarea celor peste 100 de plante originare din Insulele Kermadec.

Mihai Muncus-Nagy, specializat în silvicultură şi fondatorul unui ONG de mediu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult