Acasa Stiinta-ITStiinta Misiune spațială istorică. Astronauții NASA vor zbura cu o navă comercială complet nouă

Misiune spațială istorică. Astronauții NASA vor zbura cu o navă comercială complet nouă

scris de Misu Andrei
131 afisari

Astronauții NASA, Doug Hurley și Bob Behnken, au ajuns la Centrul Spațial Kennedy din Florida pentru a se pregăti pentru misiunea lor istorică de săptămâna viitoare. Pe 27 mai, Space X și NASA vor lansa pentru prima dată astronauți de pe pământul american după 10 ani de pauză. Misiunea este istorică pentru că este prima lansare cu echipaj uman făcută de NASA cu o navă comercială, informează BBC.

Este pentru prima dată când o companie privată americană va deține și va opera ducând astronauții NASA în spațiu. Este o etapă majoră în eforturile NASA de a face acest pas. Este pentru a cincea oară când astronauții vor călători cu o navă spaţială americană complet nouă.

Zborul perechii către Stația Spațială Internațională (ISS) va fi realizat într-un sistem de rachete și capsule furnizat de o companie comercială, SpaceX.

NASA a deținut în mod tradițional și a exploatat întotdeauna vehiculele sale spațiale. Dar aceasta este o capacitate la care a renunțat în 2011, când a retras ultima dintre navele spațiale. Agenția intenționează acum să contracteze toate transporturile viitoare ale echipajelor pe orbita terestră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult