Mit spulberat: Pâinea albă nu este mai rea ca cea integrală | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITStiinta Mit spulberat: Pâinea albă nu este mai rea ca cea integrală

Mit spulberat: Pâinea albă nu este mai rea ca cea integrală

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Experţii de la British Nutrition Foundation au anunţat că pâinea alba nu este într-atât de nocivă precum se crede, ea fiind o sursă importantă de hrană şi vitamine.

Mit spulberat: Pâinea albă nu este mai rea ca cea integrală (madbaker.net)

Specialiştii britanici sunt de părere că pâinea albă consumată în asociere corectă cu alte alimente are beneficii la fel de importante pentru corpul uman şi nu este mai nocivă decât cea integrată. Experţii britanici destramă cu această ocazie încă un mit: numărul în creştere de persoane alergice la grâu este doar o ‘invenţie’ a nutriţioniştilor. Doctorul Aine O’Connor a menţionat, potrivit Agerpres, că, în realitate, grâul nu este un alergen puternic şi doar puţini oameni au sensibilităţi de acest gen.

Principala problemă a pâinii albe este asocierea corectă cu alimentele consumate la aceeaşi masă, afirmă experţii britanici, care însă nu fac recomandări în ce fel de combinaţie aceasta este un aliment valoros şi în care nu. În ultimele două decenii, medicii au avertizat cu privire la pericolele consumului de pâine albă, care ar provoca oboseală, dureri de stomac, balonări, dureri de cap şi ar schimba în rău silueta.

4 comentarii

briel 19-09-2012 - 16:56

Cercetatorii, oamenii de stiinta si expertii …

Pe an ce trece categoriile de mai sus isi pierd tot mai mult credibilitatea. Nu stiu daca este din cauza poluarii, a chimizarii, a modificarilor genetice sau din alt motiv, dar cert este ca apar tot mai multe cazuri de alergii la grau. Mai precis la gluten – asa numita boala celiaca. Este definita ca o boala autoimuna si banditii spun ca este predispozitie genetica.

Daca v-ati capatuit cu asa ceva, la revedere grau, orz, ovaz, bere, diverse carnuri si preparate din carne. Si multe altele. Orice greseala in alimentatie este iremediabil distructiva.

Deci painea alba nu-i chiar nociva sa te omoare, e doar un gunoi, mai pui un ban pe langa si cumperi ceva de mai buna calitate care sa te hraneasca si sa te sature.

MI-5 20-09-2012 - 08:15

Tot „savanţii” britanici au decretat că apa nu hidratează…

Cine mai crede minciunile acestor indivizi bine plătiţi de cei interesaţi economic-financiar?

Tache 20-09-2012 - 10:02

Painea alba este la fel de nociva ca si painea integrala, daca este facuta din grau modificat genetic. Produce insuficienta hepatica permanenta si moarte. O spune microbiologistul australian Jack Heinemann, de la Universitatea Canterbury, din Australia.

http://www.naturalnews.com/037170_GM_wheat_liver_failure_GMO.html

Aici este raportul scris de el :

http://safefoodfoundation.org/wordpress/wp-content/uploads/2012/09/Heinemann-Expert-Scientific-Opinion.pdf

MI-5 20-09-2012 - 13:13

Bunicii noştri ştiau mai multe despre sănătate, fără „savanţi” englezi.

La bunici mâncam de luni până sâmbătă pâine neagră şi duminica pâine albă.
Cum în cămară avea făină albă berechet, am întrebat dece nu ne face pâine albă şi în cursul săptămânii.
Răspunsul a fost:
Peste săptămână mâncăm sănătos, să ne săturăm, să putem munci.
Duminica mâncăm pentru plăcerea gurii!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult