Acasa Stiinta-ITStiinta Monumentul Stonehenge – act de unificare în Britania

Monumentul Stonehenge – act de unificare în Britania

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Cercetătorii de la Stonehenge Riverside Project (SRP) sunt de părere că motivul care a stat la baza construirii monumentului de la Stonehenge a fost un act de unificare a oamenilor din estul şi vestul Britaniei.

Cercetatorii au descoperit de ce a fost construit Stonehenge (foto: gardenofeaden.blogspot.com)

Oamenii de ştiinţă de la SRP cred că pietrele care au fost folosite la construirea monumentului Stonehenge provin din sudul Angliei şi din vestul Ţării Galilelor, reprezentând comunităţi diferite, construcţia fiind considerată un act de unificare. După ce în 2008, experţii au descoperit că monumentul a fost ridicat cu 500 de ani mai devreme decât se credea, noua teorie a acestora, prezentată de bbcnews.co.uk este că toate aceste clanuri din Britania, după ani întregi de conflicte, au căzut de acord asupra unificării, iar Stonehenge este un testament al acesteia. Specialiştii au afirmat că “însuşi efortul construcţiei monumentului a reprezentat un act de unificare”.

De asemenea, cercetătorii afirmă că Stonehenge ar fi fost construit într-un loc ce avea deja o semnificaţie specială pentru britanicii preistorici. Echipa SRP a anunţat, potrivit descoperă.ro, că monumentul este situat într-o zonă unde se formează o axă între răsăritul soarelui în timpul solstiţiului de vară şi răsăritul soarelui în timpul solstiţiului de iarnă. Profesorul Parker de la SRP a anunţat că în acest loc “soarele urmează o cale specială”, precizând că “acest lucru explică de ce la Stonehenge există 8 monumente care se aliniază la solstiţiu, un număr neegalat de niciun alt sit istoric.“ De asemenea, el a adăugat că „Populaţia de pe insulă a trecut printr-un proces de unificare, însă oamenii de aici nu au arătat vreun interes în a interacţiona cu oamenii aflaţi dincolo de Canalul Mânecii. Stonehenge pare să fi fost ultima suflare a acestei culturi din Epoca de Piatră, cultură ce era izolată de europa şi de noile tehnologii aflate acolo, precum uneltele de metal sau roata”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult