Acasa Stiinta-ITStiinta NASA: Astronauţii vor putea supravieţui misiunilor pe Marte

NASA: Astronauţii vor putea supravieţui misiunilor pe Marte

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Specialiştii de la NASA sunt de părere că astronauţii vor putea supravieţui radiaţiilor de pe Marte în viitoarele misiuni speciale.

NASA: Astronauţii vor putea supravieţui misiunilor pe Marte

Expertul responsabil pentru monitorizarea datelor colectate de roverul Curiosity cu privire la radiaţii, Don Hassler, a declarat pentru LA Times că nivelurile de energie de la suprafaţa planetei fluctuează de la zi la zi şi de la sezon la sezon, dar că ele nu sunt diferite de cele experimentate la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Hessler a subliniat că în pofida faptului că roverul va trebui să fie expus la o furtună solară, un eveniment care va creşte cu mult nivelurile de radiaţii, ar trebui să fie posibil ca astronauţii să suporte doza de radiaţii proprie unei misiuni de 1-2 ani pe Marte.

Pe Pământ, atmosfera şi câmpul magnetic feresc viaţa de radiaţiile puternice emise de soare şi alte surse cosmice. Din nefericire, Marte nu deţine astfel de caracteristici, iar astronauţii care ar ajunge aici ar fi expuşi la un nivel de radiaţii mult mai ridicat. Astronauţii au limite de expunere la radiaţiile pe care le pot suporta în timpul misiunilor. Aceste limite, determină cât de mult poate fi expus un astronaut la radiaţii solare sau cosmice înainte de a i se deteriora grav sănătatea.

Având în vedere că o misiune pe Marte ar presupune o durată lungă de expunere, astronauţii vor trebui să poarte o protecţie potrivită. Conform descoperă.ro, furtunile solare sunt cele mai îngrijorătoare, iar expunerea la radiaţii în timpul unui astfel de eveniment ar putea cauza îmbolnăvirea imediată a astronauţilor de pe Marte sau din spaţiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult