Acasa Stiinta-ITStiinta NASA şi-a retras astronauţii din Aquarius

NASA şi-a retras astronauţii din Aquarius

scris de M.I.
3 afisari

NASA a fost nevoită să evacueze patru astronauţi care se aflau la bordul laboratorului subacvatic Aquarius în largul coastei Florida, din cauza apropierii uraganului Rina.
Echipajul compus din Shannon Walker, Steve Squyres, japonezul Takuya Onishi şi canadianul David Saint-Jacques se afla în laborator pentru o misiune de 13 zile în scopul antrenamentelor pentru un viitor zbor pe unul din asteroizii din sistemul nostru solar. Acest proiect este preconizat de NASA pentru anul 2025. ‘Echipa noastră a părăsit Aquarius şi se îndreaptă spre bărcile de salvare. În curând vom fi pe uscat’, scria miercuri noaptea unul din cei patru în microblogul NASA de pe Twitter.
Potrivit Centrului Naţional pentru Prognoza Uraganelor din Miami, uraganul Rina, clasat în categoria a doua pe scara Saffir-Simpson, care are cinci trepte, se află la 330 km de coasta de est a Mexicului şi se deplasează cu o viteză medie de şase kilometri pe oră. Viteza rafalelor de vânt în epicentrul furtunii atinge 175 de km pe oră. Experţii aşteaptă ca Rina să se intensifice până la uragan de categoria trei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult