
În cazul Schmalkalden, un vehicul fără persoane la bord a căzut în craterul cu diametrul de 30 de metri. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, în pofida faptului că “prăpastia” se află în mijlocul unei zone rezidenţiale. În total, 25 de persoane au fost evacuate din şase case, în contextul în care solul de pe marginea craterului continuă să se fărâmiţeze, a anunţat poliţia, potrivit Mediafax. Un locuitor din zonă, Wolfgang Peter, a declarat că a fost trezit din somn de un zgomot lung şi puternic, luni, la ora locală 3.00 (4.00, ora României). „Mai întâi am auzit curgând apă, iar ulterior a sunat ca şi cum ar fi fost descărcate o duzină de camioane cu pietriş”, a declarat Peter pentru cotidianul regional Thüringer Allgemeine. El a ieşit din casă să vadă cine efectuează lucrări la drumuri la acea oră din noapte, când a ajuns la marginea unui crater uriaş, apărut chiar lângă casa sa. Ralf Luther, un oficial regional, a declarat că s-a prăbuşit o cantitate de sol cuprinsă între 10.000 şi 12.000 de metri cubi. O serie de garaje situate exact pe marginea craterului riscă să cadă în el, iar la case din vecinătate au apărut crăpături. Luther a declarat că locuitorii au avut noroc că nu au fost răniţi.
La faţa locului au venit experţi pentru a afla care esta cauza apariţiei gropii. „Presupun că există o cauză naturală pentru această alunecare de teren”, a declarat ministrul pentru Mediu şi Agricultură al landului Thuringia, Juergen Reinholz. El a respins posibilitatea ca minele de sare să fi fost cauza apariţiei craterului. Un purtător de cuvânt al ministerului a declarat că regiunea este „predispusă” la alunecări de teren, din cauza structurii sale geologice. El a dat ca exemplu un caz similar, în oraşul Tiefenort, unde cinci case nu au mai putut fi locuite, după apariţia unui crater adânc de doi metri, în ianuarie.
“Hăul” din Guatemala City
Furtuna tropicală Agatha, care a provocat moartea a peste o sută de persoane în America Centrală, a deschis, la începutul lunii iunie, o groapă de 60 de metri adâncime care a înghiţit o clădire de trei etaje în Guatemala City. Locuitorii din Guatemala City susţin că deficienţele din sistemul de canalizare ar fi contribuit de asemenea la crearea acestei gropi cu un diametru de 30 de metri, într-un district din nordul oraşului. Potrivit unor surse locale, un bărbat şi-ar fi pierdut viaţa. În 2007, trei persoane au murit când o groapă similară a apărut în aceeaşi zonă. Guatemala a fost ţara cea mai afectată de furtună, provocând numeroase pierderi de vieţi omeneşti şi evacuări masive. El Salvador şi Honduras au fost de asemenea afectate.
Craterele chinezeşti
O groapă de dimensiuni foarte mari a înghiţit tot terenul de joacă din faţa unei şcoli din provincia chineză Hunan, spre sfîrşitul lunii iunie. Din fericire, nici un copil nu se afla în preajmă în momentul producerii dezastrului şi locuitorii din zonă au fost evacuaţi la timp. Autorităţile susţin că ploile au dus la formarea craterului, iar fenomenul nu este unul izolat. Cu toate acestea, există şi cercetători care se arată îngrijoraţi. Alte 8 gropi de acest fel au apărut peste noapte în mai multe regiuni din China. Locuitorii cred că fenomenul nu are nicio legătură cu intemperiile.