Acasa Stiinta-ITStiinta Ne pregătim să „colonizăm” Marte – vezi cât va costa o casă pe planeta roşie

Ne pregătim să „colonizăm” Marte – vezi cât va costa o casă pe planeta roşie

scris de Laurentiu Banches
329 Afisari

Miliardarul fondator şi director general al companiei spaţiale private SpaceX, Elon Musk vrea să colonizeze Marte, anunţând că cei care doresc să locuiască acolo trebuie să plătească suma de 500.000 de dolari fiecare.

SpaceX - Pregatire de colonizare a Marte in urmatorii 20 de ani (foto:wired.com)

Directorul de la SpaceX, Elon Musk, speră ca în următorii 20 de ani să ajungă pe planeta roşie 80.000 de temerari, cu ajutorul cărora să fie „colonizată” planeta. Conform dailymail.co.uk Musk a spus că planul de colonizare a planetei roşii va fi implementat gradual şi va debuta cu un grup mic de „pionieri ai spaţiului”, alcătuit din 10 persoane, care vor ajunge pe Marte la bordul unei rachete reutilizabile Falcon 9, ce va fi alimentată cu oxigen lichid şi metan.

Planul lui Musk prevede ca primii colonişti să construiască pe Marte case ecologice, sub forma unor domuri transparente, presurizate cu dioxid de carbon, un gaz ce va permite solului marţian să susţină culturi de plante, care vor permite la rândul lor întreţinerea formelor de viaţă. Spre sfârşitul proiectului, populaţia de pe Marte ar putea ajunge la 80.000 de persoane. Conform mediafax, numărul este estimat pe baza teoriei potrivit căreia o persoană din 100.000, de pe Terra, va dori în viitorul apropiat să călătorească în spaţiu.

Miliardarul american consideră că proiectul va putea fi realizat şi cu sprijinul guvernelor lumii, dacă acestea vor aloca între 0,05% şi 0,25% din produsul intern brut (PIB) al ţărilor pe care le conduc, din estimările lui Musk proiectul având un cost estimat la 36 de miliarde de dolari. În luna mai a acestui an, capsula Dragon, construită de compania SpaceX, s-a conectat cu succes la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), devenind primul vehicul spaţial construit şi operat de o societate privată care realizează o astfel de misiune spaţială.

4 comentarii

Popescu Aurelian 30-11-2012 - 20:22

Iata cum omul vrea sa puna stapanire pe univers tot pentru bani. Oare planeta Marte este a pamantenilor? Daca este a pamantenilor, de fapt este a unei tari sau a unor tari? Intai ar trebui sa se rezolve problema proprietatii de acest gen si numai dupa aceea sa se discute despre colonizari extraterestre.

ValVerde 30-11-2012 - 20:52

” Intai ar trebui sa se rezolve problema proprietatii de acest gen si numai dupa aceea sa se discute despre colonizari extraterestre.”

===

Si ca sa se rezolve repede, aplicind pricipiul „primul sosit primul servit” Romania ar trebui sa inceapa acolo constructia Catedralei Neamului din Diaspora.

BULA 01-12-2012 - 04:07

Nici nu se vazura pe Marte si ovreii incepura sa se certe pe proprietatile de acolo. Parca n-ar in toate mintile.

BULA 01-12-2012 - 04:08

…n-ar fi …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult