Acasa Stiinta-ITStiinta Nelson Mandela, fosilă preistorică

Nelson Mandela, fosilă preistorică

scris de Șt. C
5 afisari

Nelson Mandela a primit un cadou deosebit de ziua lui. Fostul preşedinte sud-african împlineşte miercuri 94 de ani şi o echipă de biologi a descoperit în Africa de Sud o fosilă de ciocănitoare, pe care au botezat-o ‘Australopitecus nelsonmandelai’, relatează AFP.

Nu este o ciocănitoare oarecare, ţinând seama că este cea mai veche descoperită pe continentul african, aparţinând unei specii fosile necunoscute până acum, arată oameni de ştiinţă de la Institutul de cercetări Senckenberg din Frankfurt (Germania) şi de la Institutul de genomică funcţională din Lyon (Franţa).

Am numit noua specie ‘Nelson Mandela’, ca un fel de cadou ştiinţific pentru a 94-a aniversare‘ a fostului preşedinte, arată într-un comunicat Albrecht Manegold, ornitolog la Institutul Senckenberg.
Rămăşiţe din Australopitecus nelsonmandelai au fost scoase din zăcământul fosilifer Langebaanweg, unde se află oseminte vechi de peste 5 milioane de ani şi în care s-au găsit deja urme a circa 60 de specii de păsări.

Potrivit cercetătorilor, care şi-au publicat descoperirea în revista ‘Journal of Vertebrate Paleontology’, noua specie de ciocănitoare datează din pliocen (5,3 – 2,5 milioane de ani), fiind direct legată de speciile de ciocănitoare care trăiesc în prezent în Eurasia şi America şi nu de cele existente azi în Africa. Ei mai spun că prezenţa Australopitecus nelsonmandelai în situl Langebaanweg sugerează faptul că, la începutul pliocenului, existau zone împădurite în regiune.

1 comentariu

Viorica Ianc 17-07-2012 - 20:15

De multe ori am crezut ca Nenumitul Dumnezeu a lasat puncte de lumina nu
numai in „Austropiotecus” ci si in Nemurirea FOSILELOR !
Cati ani de puscarie a facut Mandela ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult