Acasa Stiinta-ITStiinta O cometă va putea fi văzută în curând de pe Pământ

O cometă va putea fi văzută în curând de pe Pământ

scris de C.S.
221 Afisari

O cometă numită C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) a atras atenția experților pentru că este mai strălucitoare decât stelele.

Aceștia preconizează că în 2024, cometa va deveni vizibilă cu ochiul liber, pe măsură ce va deveni și mai luminoasă. În prezent, ea poate fi văzută doar printr-un telescop.

Cu toate acestea, pe măsură ce lunile vor trece, cometa va crește treptat în luminozitate. Până în octombrie, se așteaptă să atingă strălucirea maximă, fiind vizilibilă cu ochiul liber. Cometa se va apropia cel mai mult de Soare pe 27 septembrie, apropiindu-se la 58,6 milioane de kilometri, o distanță similară cu cea a planetei Mercur.

Pe 12 octombrie va trece cel mai aproape de Pământ, la o distanță de 70,6 milioane de kilometri. Experții anticipează că în această perioadă va avea cea mai mare strălucire, putând eclipsa majoritatea stelelor de pe cer și rivalizând cu strălucirea lui Venus sau Jupiter.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS