Acasa Stiinta-ITStiinta O nouă planetă care poate găzdui viaţa

O nouă planetă care poate găzdui viaţa

scris de M.A.
10 afisari

Astronomii au descoperit încă o planetă care poate găzdui viaţa. Noua planetă (Gliese 667 Cc) este situată în cadrul aşa-numitei „zone propice vieţii”, care nu este afectată de razele puternice ale Soarelui şi nici nu este situată atât de departe de astrul zilei încât să îngheţe.

Gliese667Cc

Gliese667Cc, o nouă planetă care poate găzdui viaţa (myleneunivers.net)

Descoperirea sa aduce noi argumente dezbaterilor cu privire la existenţa vieţii în Univers. Planeta, denumită Gliese 667 Cc, a fost descoperită de astronomi orbitând în jurul unei stele din clasa piticelor roşii, undeva la distanţa de 22 ani-lumină de Terra, scrie descopera.ro.

După reanalizarea datelor remise de către European Southern Observatory, astronomii consideră că planeta Gliese 667 Cc este o planetă solidă, cu o masă de circa 4 ori mai mare decât a Terrei.

Cercetătorii din cadrul Universităţilor din Gottingen şi California au calculat că noua planetă primeşte cu doar 10% mai puţină lumină de la pitica roşie, comparativ cu lumina primită de Terra de la Soare.

Deoarece lumina primită este în spectrul infraroşu, planeta primeşte aproximativ aceeaşi cantitate de energie precum Pământul, ceea ce înseamnă că apa de la suprafaţa ei ar putea fi lichidă, iar temperaturile ar atinge valori comparabile cu cele de pe planeta noastră.

16 comentarii

Dorin C. 03-05-2012 - 04:37

Ei vorbesc de planete aflate la numai …..22 ani lumina de Terra, iar aici daca-i intrebi care este sursa de energie care mentine centrul Pamintului in stare topita de mii si mii de ani, cine stie ce banalitati mai spun. Ei nu sint in stare sa aiba technologia necesara pentru explorarea nucleului de lava al Pamintului, si cauta viata la numai …22 de ani lumina distanta.

urbos 03-05-2012 - 04:42

Si in cat timp crezi ca s-ar raci miezul Pamantului in mod normal?

Dorin C. 03-05-2012 - 04:52

Daca pui intrebarea asta, atunci ar trebui tot asa sa intrebi oare cind se va raci Soarele? Care este sursa de energie practic inepuizabila care mentine Soarele la suprafata la vreo 5000-6000 de grade Celsius si la interior la citeva milioane de grade Celsius? Tot asa, centrul Pamintului nu se va raci, pentru ca chiar fenomenul ala este sursa GRAVITATIEI de care noi depindem in totalitate. CINEVA are grija sa nu se raceasca.

urbos 03-05-2012 - 07:49

Intrebarea era doar consecinta ipotezei tale.
Are grija Sulea Spataru sa nu se raceasca, am inteles acu.

Dorin C. 04-05-2012 - 06:15

Si care ar fi opinia ta? Hai da-ti o parere cel putin logica si credibila.

digital 04-05-2012 - 10:51

hai că ai dat tu răspunsul!
ți-am zis să te apuci de scris,chiar ai talent,mă dorin.c!
1.cum poți compara tu soarele cu Pământul?!
2.răcirea Pământului nu este progresivă,ci uniformă,iar dacă ai face un calcul simplu,în care ai termenii:vârsta actuală a Pământului,stadiul de răcire atins și constanta de râcire,rezultată din raportul vârstă/stadiu,ai putea obține date destul de relevante!!!

Dorin C. 04-05-2012 - 20:19

In primul rind Pamintul nu da semne de racire. In mod constant erup vulcani peste tot. Asta inseamna ca exista un exces de presiune la interior care refuleaza din cind in cind prin „supapele” de siguranta, adica vulcanii. De mii de ani avem vulcani. Dar te intreb eu pe tine, care este sursa de energie care mentine centrul planetei topit, sub forma de lava? Daca vulcanii erup, asta inseamna ca si in ziua de azi fenomenul asta e foarte activ si alimentat in continuu. Nici vorba de racire. Compar Soarele cu Pamintul pentru ca fenomenul pare similar. Soarele nu da nici un semn ca s-ar raci. El face aceeasi chestie in fiecare secunda in mod constant, si cind il vezi ziua si cind dormi noaptea. Cum se explica CONSTANTA si REGULARITATEA asta? Nu face nici o mica greseala de mii de ani de cind il stie omul. Ne-ar putea praji sau transforma in statui de gheata in secunde. Acolo nu e NASA sau alta mina de om. Si totusi NU O FACE.

digital 04-05-2012 - 20:46

soarele ca și pământul sunt la mijlocul ciclului evolutiv,ceea ce poate duce la o origine comună a formării lor,dar asta nu poate folosi ca analogie a comportamentului fenomenelor prin care trec cele două corpuri cerești…
soarele deține peste 99 % din masa sistemului solar,iar compoziția lor chimică este în mare măsură,diferită…acele zvărcoliri vulcanologice pe care,tu le denumești ca fiind o refulare a unei energii în continuă regenerare,sunt doar acumulări de gaze,din procesul de răcire al pământului…spre deosebire de soare care are la baza procesului evolutiv,fuziunea nucleară…

ValVerde 04-05-2012 - 21:43

„In primul rind Pamintul nu da semne de racire”

Dorine, mai asteapta si tu putin.
Studii recente arata ca in aproximativ 6 miliarde de ani compozitia Soarelui va saraci in hidrogen si reactiile nucleare care il tin caldut se vor stinge. Soarele, care e o stea cu greutate specifica relativ mica, va deveni o stea pitica care va continua sa se raceasca pentru alte multe miliarde de ani.

Mai sint alte asemenea stele pitice care i-au luat-o inainte Soarelui nostru.

Verifica si saptamina viitoare, vezi daca s-a schimbat ceva…

Dorin C. 03-05-2012 - 04:57

Asta e inca o davada clara ca nu sintem rezultatul haosului sau existam pentru ca s-au intrunit niste conditii si s-antimplat, asa cum spune desteptul ala cu teoria Big Bang de la Universitatea Cornell.

tomi 04-05-2012 - 21:17

Dacă URBOS,DIGITAL zis cucurigu si CIU HUMA continuă să țină umbră PAMANTULUI dezastrul cu răcirea se va produce în timp foarte scurt. Avem toată speranța că aceste creaturi diabolice vor disparea în curând aşa ca durata vieții pe TERRA să fie înzecită……
tomi
==societatea de protecție a vieții pe pamânt si deratizare forțată==

tomi 04-05-2012 - 21:34

S-a tezit cucurigu -ciocirlie făt frumos din cârciumă si a început sa croncane …câr-câr. Spune tu handicapatule dacă nu mă iubeşti tu pe mine?
tomi

ValVerde 03-05-2012 - 08:10

Ai mincat vreodata galuste de cartofi umplute cu prune deabia scoase din apa in care au fiert?

Ai remarcat cum suprafata data cu pesmet e tocmai buna sa o musti iar miezul te frige la limba? Daca mai astepti putin, se raceste si pruna.

Acum extrapoleaza la scara planetara.

Nu merita sa te chinuiesti sa parcurgi cei 22 de ani lumina. La cite galuste cu prune ai mincat, cele 100kg de pe Terra se schimba in 400kg. Greu de ajuns la bucatarie!

un crestin 03-05-2012 - 13:16

„Nici viitorul nu mai este ce era altădată“.

Yogi Bera,

ion 03-05-2012 - 16:53

Sa o populam din toamna cu PDListi, apoi cuUSLasi, precum si cu membrii altor partide politice. Si poate astfel vom avea o Romanie curata si curatata de toti maimutoii politici. Pentru binele nostru si al urmasilor, urmasilor nostri…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult