Acasa Stiinta-ITStiinta O roșie pierdută în spațiu a fost găsită după 8 luni

O roșie pierdută în spațiu a fost găsită după 8 luni

scris de A.P.
242 Afisari

Astronautul american Francisco „Frank” Rubio a fost acuzat că a mâncat o roșie din producția Stației Spațiale Internaționale (ISS), în urmă cu mai bine de opt luni. Roșia a apărut pe stația spațială la fel de misterios cum a dispărut.

„Bunul nostru prieten Frank Rubio a fost acuzat de ceva vreme că a mâncat roșia. Dar îl putem exonera. Am găsit roșia”, a declarat astronautul Nasa Jasmin Moghbeli, citat de space.com.

Ea nu a precizat unde, pe stația spațială de 356 de metri, se afla roșia pitică roșie de 2,5 cm lățime și nici în ce stare era.

Fiecare astronaut al ISS a primit mostre de roșii după recolta din 29 martie 2023, dar partea lui Rubio – depozitată într-o pungă Ziploc – a plutit înainte să o mănânce.

Astronautul a devenit figura centrală a unei dileme amuzante, care a avut nevoie de luni întregi de rezolvare. Rubio a spus că și-a petrecut până la 20 de ore din timpul său liber căutând acea roșie.

Rubio s-a întors pe Pământ pe 27 septembrie, iar prețioasa roșie a rămas la bordul stației spațiale. A rămas pierdută până săptămâna aceasta. În timpul unei conferințe de presă, miercuri, membrii echipajului de șapte persoane de pe stația spațială au dezvăluit că au localizat în sfârșit roșia.

ISS are propriul sistem de producție de legume, cunoscut sub numele de Veggie, iar oportunitatea de a lucra la acesta este, pentru mulți astronauți, unul dintre avantajele călătoriei în spațiu. Rubio a vorbit cu plăcere despre timpul petrecut în timpul cultivării și recoltării, în ciuda incidentului cu roșiile, iar oficialii Nasa spun că munca oferă cunoștințe neprețuite de care vor beneficia generațiile viitoare de astronauți.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS