Acasa Stiinta-ITStiinta Odată la 11 ani. Polii magnetici ai Soarelui se vor inversa

Odată la 11 ani. Polii magnetici ai Soarelui se vor inversa

scris de L.M.
9 afisari

Polii magnetici ai Soarelui se vor inversa în scurt timp. Procesul este unul periodic şi va dura câteva luni, potrivit Agenţiei Spaţiale Americane (NASA).

Odată la 11 ani. Polii magnetici ai Soarelui se vor inversa

Odată la 11 ani. Polii magnetici ai Soarelui se vor inversa

Potrivit fizicianului Andrei Dorobanţu, de la Institutul de Fizică Atomică (citat de RRA şi RADOR) fenomenul nu are influenţă directă, sesizabilă, asupra Pământului, asupra vieţii de pe Terra.

“Este un fenomen foarte interesant, care se petrece, însă, din 11 în 11 ani. Este un fenomen absolut cunoscut. Haideţi să vă spun, că nu am vorbit niciodată, cum se întâmplă. Este o zonă de influenţă magnetică în jurul Soarelui, care se numeşte heliosferă şi în zona asta, în momentul în care începe această inversare, se produc un fel de valuri. Ei bine, această zonă bate până dincolo de Pluto. Pentru fizicieni, este o placă groasă de vreo 10.000 de km şi lungă de câteva miliarde de kilometri, care de fapt ne protejează împotriva radiaţiilor cosmice. Asta începe să se onduleze. Pământul nimereşte din când în când câte un val din ăsta şi atunci se întâmplă lucruri care afectează astronauţi, nave, nave spaţiale şi, nu se ştie în ce măsură, clima de pe Pământ”, a declarat Andrei Dorobanţu.

4 comentarii

ValVerde 10-08-2013 - 15:27

Baaaa….va dati cu parerea despre Soare…pe Neacsu l-ati intrebat ?

zweistein 10-08-2013 - 16:33

@ TOMI NATIONALISTUL (dar si Tache, si altii, se stiu ei bine!)

Pana la inversiunea urmatoare vine Revolutia Umana.
O sa fie o perioada de trecere grea, cu contradictii, dar care or sa dispara treptat. Muzeele si academiile si arhivele publice vor fi confiscate si in mare parte distruse. Dar nu si muzeele Holocaustului, acestea vor ramane in forma digitala pentru referinta in Museul Mizeriei Omenesti pre-Revolutie.

Chiar eu voi conduce Echipele Uitarii de confiscarea pietrelor Zidului, bolovanului de la Meca, si a intreg Vaticanului, pentru macinare si dispersare in oceane.

Nationalismul este o arma a raului (sursa esentiala de crime impotriva umanitatii) si trebuie sa dispara.

Ziaristii (dar Neacsu nu se pune), academicienii si istoricii merg in lagar in Antarctica, fara familii, icre negre carti discutii friptane la liber pana la moarte naturala si la urma vor trecere prin Echipele Uitarii.

Istoria este stramba si scarboasa, trebuie insa pastrata ca exemplu al raului nationalimului si segregarii de orisice fel.

ValVerde 11-08-2013 - 01:26

Hahahah …you are the best…hahahahah

urbos 11-08-2013 - 01:50

Vai lindic, ce-ai mai ras, cu destu mic ridicat in sus, tremurandu-ti suncile, frecandu-te la lindic pana a mirosit a carpa arsa , in speranta unui orgasm d-asta, mimat fara talent.
Cat chin!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult