Acasa Stiinta-ITStiinta Olimpiada Internaţională de Astronomie: Elevii romȃni au cucerit 6 medalii

Olimpiada Internaţională de Astronomie: Elevii romȃni au cucerit 6 medalii

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Lotul olimpic de astronomie al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz, la cea de-a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, care a avut loc ȋn pedrioada 12-21 octombrie ȋn Kîrghizstan.

Olimpiada Internaţională de Astronomie: Elevii romȃni au cucerit 6 medalii (telegraph.co.uk)

Olimpiada Internaţională de Astronomie: Elevii romȃni au cucerit 6 medalii (telegraph.co.uk)

Medalia de aur a fost cucerită de Tudor Costel Creţu, elev în clasa a IX-a Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) şi Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), laureat cu argint şi la ediţia precedentă. Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Mălina Roşca (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Andra Gabriela Jitaru a primit şi premiul special pentru cea mai bună probă observaţională.

Din lotul României a făcut parte şi Maria-Cristiana Dedu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ. Echipa a fost însoţită de profesorii coordonatori Anca Marian (Colegiul Naţional „I.M. Clain” din Blaj) şi Dan Oniciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ). Conform mediafax, ediţia a XIX-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat în perioada 12 – 21 octombrie, la Bishkek – Cholpon-Ata (Kîrghizstan), şi a reunit 80 de concurenţi din 16 ţări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult