Acasa Stiinta-ITStiinta OMS: Creștere alarmantă a numărului de noi cazuri de cancer

OMS: Creștere alarmantă a numărului de noi cazuri de cancer

scris de C.S.
5 afisari

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un avertisment privind creșterea alarmantă a numărului de noi cazuri de cancer raportate la nivel global. Anul trecut, acesta a atins pragul de 14,1 milioane, apreciindu-se cu 11% față de totalul raportat în 2008.

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un avertisment privind creșterea alarmantă a noilor cazuri de cancer. (foto: mediafax)

Pe lângă cele 14,1 milioane de noi cazuri de cancer, OMS estimează și aproximativ 8,2 milioane de decese, cu 8,4% mai multe decât cele înregistrate în urmă cu patru ani, atunci când specialiștii organizației contabilizau 7,6 milioane de decese cauzate de această boală.

Potrivit OMS, cele mai frecvente tipuri de cancer sunt cel pulmonar (1,8 milioane), mamar (1,7 milioane) și colorectal (1,4 milioane), în timp ce formele care au produs cele mai multe decese în ultimii ani sunt cancerul pulmonar (1,6 milioane), cel de ficat (0,8 milioane) și de stomac (0,7 milioane).

Numărul cazurilor de cancer la sân a crescut cu peste 20%, peste 1,7 milioane de femei fiind diagnosticate în fiecare an cu acest tip de cancer, responsabil pentru mai bine de un sfert din noile diagnosticări cu cancer la femei.

Până în 2025, OMS prezice 19,3 milioane de noi cazuri de cancer, previziune bazată pe rata de creștere demografică și pe cea de îmbătrânire a populației la nivel mondial. Cifrele anunțate de OMS sunt furnizate de Centrul Internațional de Cercetare privind Cancerul (CIRC), o agenție specializată a OMS cu sediul la Lyon, Franța, datele colectate acoperind 28 de tipuri de cancer, în 184 de țări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult