Omul viitorului – cum se va schimba corpul uman în 1000 de ani | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITStiinta Omul viitorului – cum se va schimba corpul uman în 1000 de ani

Omul viitorului – cum se va schimba corpul uman în 1000 de ani

scris de Laurentiu Banches
14 afisari

Oamenii de ştiinţă cred că peste 1000 de ani oamenii vor fi mai înalţi, vor avea mai puţine probleme cu greutatea, mai puţini dinţi şi un volum mai redus al creierului.

Omul viitorului – cum se va schimba corpul uman în 1000 de ani (foto:joe.ie)

În următorii 1000 de ani,, structura corpului uman se va schimba substanţial ca urmare a evoluţiei şi va diferi semnificativ faţă de aspectul contemporanilor noştri, susţin o serie de experţi britanici în anatomie, care prevăd că omul în viitor va avea o înălţime medie între 1,83 şi 2,13 metri datorită „îmbunătăţirii alimentaţiei şi a asistenţei medicale”. Specialiştii susţin că se vor produce modificări şi la nivelul tractului digestiv, prevăd aceştia, indicând că un intestin mai scurt va absorbi mai puţine glucide şi grăsimi, ceea ce va constitui un sistem de protecţie naturală împotriva creşterii în greutate.

De asemenea stomatologul britanic Philip Stemmer este de părere că se vor reduce şi numărul de dinţi, deoarece alimentele mai moi, tratate termic, nu necesită să fie mestecate mult. Conform Agerpres acesta a adăugat că dacă se va menţine actuala tendinţă de scădere a fertilităţii masculine se va înregistra o reducere a organelor de reproducere ale bărbatului.

Oamenii în viitor ar putea avea mâinile şi falangele degetelor „considerabil mai mari”. Vor avea şi terminaţii nervoase mai multe, ca urmare a utilizării mai frecvente a dispozitivelor care necesită o coordonare mai complexă a mâinilor şi ochilor, aceasta şi pentru a compensa reducerea dimensiunii gurii. La baza comunicării vor sta expresia feţei şi mişcarea ochilor.

În acelaşi timp, volumul creierului uman se va reduce, mai ales din cauza faptului că „cele mai multe dintre operaţiunile de memorare şi de gândire vor reveni calculatoarelor”. Potrivit oamenilor de ştiinţă britanici, dezvoltarea intelectuală a omului şi-a atins apogeul şi din punctul de vedere al legilor fizicii şi al fiziologiei omul nu poate deveni mai inteligent. Între altele, atrag atenţia ei, dezvoltarea creierului a început la om de la organul olfactiv, mai bine spus de la capacitatea de a mirosi. De aceea, mamiferele au cel mai mare creier în comparaţie cu alte specii care trăiesc în prezent pe planeta noastră

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult