Acasa Stiinta-ITStiinta ONU va declara 12 aprilie Ziua zborului spaţial

ONU va declara 12 aprilie Ziua zborului spaţial

scris de M.A.
3 afisari

Adunarea Generală a ONU va vota săptămâna viitoare o rezoluţie prin care va declara data de 12 aprilie Ziua internaţională a zborului spaţial, a anunţat vineri reprezentantul permanent al Rusiei la Naţiunile Unite, Vitali Ciurkin, potrivit RIA Novosti.

Iuri Gagarin

Iuri Gagarin

‘În Rusia şi într-o serie de alte ţări, 12 aprilie se marchează ca Zi internaţională a cosmonauticii, însă în calendarul Organizaţiei Naţiunilor Unite o astfel de sărbătoare nu există deocamdată’, a explicat Ciurkin, adăugând că un proiect de rezoluţie propus de Federaţia Rusă este destinat să suplinească această lipsă, transmite Agerpres.

La 12 aprilie 2011 se va marca împlinirea a 50 de ani de la primul zbor al unui om în spaţiu, întreprins de cosmonautul sovietic Iuri Gagarin.

Astfel, la 7 aprilie, la iniţiativa Rusiei va fi convocată o reuniune plenară specială a Adunării Generale a ONU pentru instituirea sărbătorii zborului spaţial la nivel internaţional. Cu această ocazie, Moscova va organiza la sediul Naţiunilor Unite din New York o expoziţie de fotografii cu genericul ‘Gagarin: Primul om în spaţiu’, în cadrul căreia vor fi expuse şi documente de arhivă privind explorarea spaţiului cosmic de către URSS, precum şi numeroase materiale legate de pregătirile primului zbor spaţial cu echipaj uman realizat la 12 aprilie 1961

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult