Acasa Stiinta-ITStiinta Ora Pământului la Observatorul Astronomic din Bârlad

Ora Pământului la Observatorul Astronomic din Bârlad

scris de C.S.
8 afisari

Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza o sesiune de observații astronomice în stradă, în zona parcului „Victor Ion Popa”, pentru a marca „Ora Pământului”, sărbătorită anul acesta, pe 19 martie.

Observatorul-Astronomic-al-Muzeului-Vasile-Pârvan-BârladOra Pământului‘ se organizează pentru a se trage un semnal de alarmă asupra faptului că planeta noastră este în pericol. Ne dorim ca și generațiile viitoare să se bucure ca și noi de resurse, de un aer mai curat și desigur, un cer cu stele. O să avem ocazia să privim Luna prin telescop, planeta Jupiter, dar și alte obiecte cerești vizibile în perioada aceasta”, a declarat muzeograful Ciprian Vîntdevară.

Activitatea se va desfășura între orele 20,00 și 21,30, cu condiția ca cerul să fie senin. Primăria Municipiului Bârlad va susține această manifestare și va opri timp de o oră iluminatul public din centrul orașului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult