Acasa Stiinta-ITStiinta Oxitocina, hormonul care te ajută în dormitor

Oxitocina, hormonul care te ajută în dormitor

scris de Stefan Galai
5 afisari

Un hormon, denumit oxitocină, care este produs in mod natural de organismul uman, poate îmbunătăţi performanţele sexuale ale bărbaţilor, potrivit unor cercetători americani.

sexOxitocina este produsă de glanda hipofiză în organismul femeilor şi bărbaţilor deopotrivă şi are un rol esenţial în relaţiile interumane, în termeni de atracţie, încredere, ataşament, informează Agerpres, care citează Daily Mail. Acest hormon este eliberat în mod natural atunci când un cuplu se îmbraţisează, când întreţine relaţii sexuale sau când o femeie îşi ţine în braţe copilul.

Acum, o echipă de cercetători de la Universitatea din California a descoperit că oxitocina are un efect neaşteptat asupra potenţei masculine. Potrivit cercetătorilor, utilizarea de două ori pe zi a unui spray nazal cu oxitocină ar putea duce la creşterea libidoului şi ar putea îmbunătăţi calitatea relaţiei dintre parteneri. Mai mult, spray-ul cu oxitocină ar avea un efect pozitiv şi asupra componentei afective dintre aceştia.

Totuşi, oxitocina administrată în exces ar putea avea şi consecinţe negative. Între altele, comportamentul unui om poate fi schimbat într-atât încât este de nerecunoscut, avertizează experţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult