Acasa Stiinta-ITStiinta OZN deasupra Bărăganului

OZN deasupra Bărăganului

scris de Bogdan Crețu Roman
7 afisari

Un obiect zburător neidentificat a fost surprins vineri seara, în jurul orei 21.08, deasupra României în zona Bărăganului. Obiectul s-a deplasat pe cer timp de aproximativ trei minute.

OZN deasupra Baraganului-foto: Alexandru Matei

Imaginile cu OZN-ul deplasându-se deasupra Bărăganului vineri seară au fost surprinse de un fotoreporter de la România Liberă . Chiar dacă nu există neapărat o legătură între evenimente, interesant este că  apariţia  OZN-ului vine cu două zile înainte ca asteroidul descoperit recent de NASA să se apropie de Terra. Acesta are un diametru între 5 şi 20 de metri şi va ajunge în dreptul Terrei luni, în jurul orei 16.30, ora Bucureştiului.

Specialiştii de la NASA au anunţat că această apropiere nu prezintă niciun motiv de îngrijorare, deoarece nu există riscul unei coliziuni, informează huffingtonpost.com.

Potrivit Near-Earth Object Program Office, lansat de NASA, asteroidul 2011 MD va trece la o distanţă de 7.500 de mile (12.000 de kilometri) de Terra, deasupra părţii de sud a Oceanului Atlantic, în jurul orei 6.30 (ora locală, n.r.).

Deşi acest asteroid va trece destul de aproape de Terra, el nu deţine recordul în ceea ce priveşte apropierea de planeta noastră. La începutul acestui an, un asteroid de mici dimensiuni a trecut la o distanţă mult mai mică de Terra – 3.400 de mile (5.471 de kilometri).

Asteroidul 2011 MD are o lungime de 33 de picioare (10 metri) şi a fost descoperit în această săptămână cu ajutorul unui telescop amplasat în statul american New Mexico. Oamenii de ştiinţă spun că asteroizi de aceste dimensiuni trec prin apropierea Pământului în medie la fiecare şase ani. Asteroidul 2001 MD va fi suficient de strălucitor pentru a putea fi văzut, pentru o scurtă perioadă de timp, cu telescoape de dimensiuni medii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult