Acasa Stiinta-ITStiinta OZN-ul de pe fundul Mării Baltice naşte noi întrebări

OZN-ul de pe fundul Mării Baltice naşte noi întrebări

scris de D.P.
3 afisari

Descoperit în 2011 pe fundul Mării Baltice, un obiect neidentificat are o înălţime cuprinsă între 3 şi 4 metri, este curbat pe margini, semănând cu o ciupercă. Are un diametru de 60 de metri şi prezintă o gaură ovală deasupra, care duce în interior. Acea gaură este înconjurată de o formaţiune stâncoasă pe care savanţii nu pot să şi-o explice. Rocile sunt acoperite cu o substanţă care seamănă cu cenuşa, iar acest detaliu i-a uluit pe experţi.Unii cercetători spun că ar fi un OZN prăbuşit pe Terra.

OZN-ul de pe fundul Mării Baltice naşte noi întrebări

Obiectul a generat noi controverse în rândul oamenilor de ştiinţă, după ce a fost cercetat, analizat şi filmat de o echipă de scafandri suedezi. Obiectul misterios este acoperit cu funingine, are câteva „mici şemineuri” şi se află la capătul unei piste de aterizare ce are o lungime de circa 300 de metri, relatează dailymail.co.uk. Expediţia suedeză care a cercetat obiectul a revenit la suprafaţă cu mai multe întrebări decât răspunsuri – şi fără nicio soluţie pentru misterul care înconjoară originea obiectului. Scafandrii suedezi spun că obiectul seamănă cu celebra navă Millenium Falcon din filmele francizei „Războiul stelelor„.

„La început, am crezut că era doar piatră, dar acolo este altceva”, a spus scafandrul Peter Lindberg într-o declaraţie de presă. În centrul obiectului, care are un diametru de 60 de metri, se află „o gaură ovală care duce în interiorul său, prin partea de sus”, a explicat Lindberg. Înconjurând acea gaură, scafandrii au descoperit o formaţiune de roci bizare. Ei spun că acele roci seamănă cu „mici şemineuri”, iar „pietrele sunt acoperite cu ceva care se aseamănă cu cenuşa”. „Întrucât nu a fost raportată niciodată vreo activitate vulcanică în Marea Baltică, lucrurile sunt şi mai ciudate„, spune Lindberg.

Coordonatele exacte ale zonei în care se află obiectul misterios nu au fost date publicităţii, dar specialiştii suedezi au confirmat faptul că acesta se află în Golful Botnia din Marea Baltică, între Finlanda şi Suedia.

Cenuşa găsită pe acel obiect reprezintă un motiv de uimire şi pentru Stefan Hogeborn, colegul lui Lindberg din echipa Ocean X, care a efectuat această misiune de explorare.

„În timpul carierei mele de 20 de ani de scafandru profesionist, ce include peste 6.000 de scufundări marine, nu am văzut niciodată aşa ceva. Pietrele obişnuite nu ard”, a spus Hogeborn. „Nu pot să explic ceea ce am văzut, am coborât acolo pentru a găsi răspunsuri, dar ne-am întors la suprafaţă cu şi mai multe întrebări”, a adăugat el.

Fotografiile realizate cu sonarul expediţiei Ocean X arată faptul că obiectul este un cilindru masiv cu diametrul de 60 de metri şi o coadă lungă de 400 de metri, aflat pe fundul Mării Baltice. Un obiect similar în formă de disc se află la o distanţă de 200 de metri. Ele se află la capătul unei „piste de aterizare” de circa 300 de metri, pe fundul mării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult