Acasa Stiinta-ITStiinta Părintele Criogeniei a murit şi a fost congelat (Video)

Părintele Criogeniei a murit şi a fost congelat (Video)

scris de C.F.V.
1 afisari

Robert Ettinger, supranumit „părintele criogeniei”, un procedeu ce constă în congelarea trupului unui decedat aşteptând să fie reînviat graţie unui progres al ştiinţei, a murit, sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, în Statele Unite.

Corpul autorului conceptului de criogenie a fost imediat congelat după moarte la Institutul de Criogenie din Clintown Township din statul Michigan pe care l-a fondat în 1976, scrie zf.ro.

În 1962, Robert Ettinger a publicat volumul „The Prospect of Immortality”, editat în lumea întreagă, iar noi versiuni ale acestuia urmează să apară în curând în Coreea de Sud, Taiwan şi China.

În această lucrare el avansează teza potrivit căreia „era posibil (în 1962) să se conserve un corp pe o perioadă infinită” pentru ca într-o bună zi „ştiinţa medicală să poată să repare afecţiunile cauzate de boli şi de criogenie„.

„Va veni o zi în care prietenii noştri din viitor vor putea să ne reînvie şi să ne îngrijească”, declara autorul.

Ettinger, profesor de fizică, a făcut cunoscut acest concept în Statele Unite în anii 1960 şi 1970, apărând în cele mai renumite emisiuni americane de televiziune. Născut în 1918, el a luptat în Al Doilea Război Mondial în Belgia, unde a fost grav rănit. Spitalizat timp de mai mulţi ani, a reuşit să îşi salveze picioarele, graţie unor grefe osoase. Tehnica, pe atunci inovatoare, i-a atras atenţia asupra tehnicilor medicale ale viitorului.

3 comentarii

YAAKOV 27-07-2011 - 11:34

Daca a murit creierul, in cateva minute de la incetarea oxigenarii, nu are sens sa conservi trupul. Un coleg de-al meu, care s-a pensionat recent si a inceput sa se teama de moarte, ca fiecare, s-a gandit ca ar fi bine sa se inventeze un dispozitiv care sa ne citeasca toata informatia din creier si dupa moarte sa „traim” virtual, pe un calculator.

Parpangh(El) ei , master ....Ta.bula Rassa 27-07-2011 - 12:38

Ya A Edioth, la alde ca tine nu este inregistrat nimic, absolut nimic. Nici macar pe pliurile de la organul Volpi, E -dyoth!

YAAKOV 28-07-2011 - 10:06

Creierul tau a produs ceva, concret, nu pe hartie ? Va progresa omenirea de pe urma ta, va trai mai bine ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult