Acasa Stiinta-ITStiinta Patriarhul Kirill al Rusiei vrea sa zboare in Cosmos

Patriarhul Kirill al Rusiei vrea sa zboare in Cosmos

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Patriarhul ortodox rus Kirill, care a zburat, în tinereţe, la bordul avioanelor de vânătoare ruseşti, visează să zboare către Staţia Spaţială Internaţională, a declarat directorul Agenţiei spaţiale ruse Roskosmos, Anatoli Perminov, citat de presa de la Moscova.


În timpul unei vizite în Oraşul Stelelor, centrul de formare pentru cosmonauţii ruşi, patriarhul „a spus că i-ar plăcea să zboare in Cosmos, dacă ar avea posibilitatea”, a povestit Perminov, în faţa unui grup de ziarişti, transmite Mediafax. „Patriarhul s-a interesat cu meticulozitate despre toate instrumentele de pe ISS, întrebând la ce folosesc şi cum funcţionează”, a adăugat el. „A spus că zborurile în spaţiu corespund voinţei divine, în măsura în care îi oferă omului posibilitatea de a deveni mai bun”, a spus Perminov, la o întâlnire cu trei astronauţi care urmează să plece spre ISS la 15 decembrie. Directorul Roskosmos s-a declarat surprins de interesul patriarhului pentru un domeniu „care nu pare să se numere printre activităţile sale profesionale”. 

El a afirmat că patriarhul rus, în vârstă de 64 de ani, a zburat în tinereţe cu un avion de vânătoare MiG-29. Patriarhia Moscovei a confirmat că patriarhul a zburat cu avioane MiG şi interesul exprimat de acesta în legătură cu zborurile spaţiale. „Poate că vom trăi ziua în care aşa ceva va fi autorizat pentru persoane de vârsta patriarhului. La modul general, este o persoană sportivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vladimir Vighilanski.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult