Acasa Stiinta-ITStiinta Persoanele care știu multe înjurături au un vocabular mai bogat

Persoanele care știu multe înjurături au un vocabular mai bogat

scris de L.M.
11 afisari

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, înjurăturile dese nu sunt dovada unui vocabular sărac, ci dimpotrivă. Potrivit unui studiu apărut în revista Language Sciences, lucrurile ar sta exact invers, scrie directmatin.fr.

injuraturiPersoanele care înjură cel mai mult ar fi cele care ar avea cea mai mare varietate verbală, conform psihologilor americani Kristin și Timothy Jay. Până să ajungă la această concluzie, cercetătorii au cerut unui grup de participanți la un test să spună cât mai multe înjurături într-un minut. Au repetat experimentul, cerându-le să numească specii de păsări și apoi alte câmpuri lexicale. Rezultatul a fost că cei care înjurau cel mai urât și cel mai variat erau și cei care puteau numi și cele mai multe substantive din diferitele categorii solicitate.

„Capacitatea de a face distincții nuanțate între diferite înjurături arată cunoștințe lingvistice mai vaste”, concluzionează Kristin și Timothy Jay, și nu „o lipsă de educație”, cum se crede în general.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult