Acasa Stiinta-ITStiinta Peste 30 de ani: Ruşii spun că va fi răcire, nu încălzire globală

Peste 30 de ani: Ruşii spun că va fi răcire, nu încălzire globală

scris de M.A.
1 afisari

În curând, omenirea se va confrunta cu o scădere a temperaturilor, afirmă oameni de ştiinţă ruşi, într-un studiu, care susţine că încălzirea globală este doar o etapă dintr-un proces periodic.

racire globala

Peste 30 de ani: Ruşii spun că va fi răcire, nu încălzire globală

În datele privind temperatura aerului între 1880 şi 2006 se remarcă patru perioade, potrivit cercetătorilor ruşi, care, în baza ciclicităţii indentificate, fac previziuni cu privire la schimbarea climatică în următoarea jumătate de secol. În conformitate cu această prognoză, către 2040, ne aşteaptă o scădere a temperaturii, însă totuşi neînsemnată, în jur de 0,5 grade Celsius, scriu agenţiile de presă ruse, preluate de Moldpres.

Principalul responsabil de aceasta ar fi praful cosmic. În timp ce se învârte în jurul Soarelui, Pământul se mişcă în interiorul unui nor de praf, care vine dinspre comete. Potrivit diferitelor observaţii, această cantitate de praf variază, putând ajunge până la 104 de tone pe zi.

Astfel, cu cât mai mult praf ajunge pe Terra, cu atât este mai dens norul de praf ce acoperă planeta noastră, iar cu cât este mai dens stratul de nori, cu atât cantitatea de radiaţii solare reflectate în cosmos creşte. Prin urmare, este mai mic şi fluxul de radiaţii care intră în atmosfera terestră. În consecinţă, şi clima se răceşte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult