Acasa rss 1asig Pilule contraceptive dublează riscul de cancer la sân (studiu)

Pilule contraceptive dublează riscul de cancer la sân (studiu)

scris de G. D.
10 afisari

Femeile care iau pilule contraceptive prezintă risc dublu de a dezvolta cancer de sân, iar acest risc crește în funcție de doza de hormoni conținută de tablete, relevă un nou studiu citat vineri de The Telegraph.

Pilule contraceptive dublează riscul de cancer la sân

Pilule contraceptive dublează riscul de cancer la sân

Studiul a comparat un grup de 1.102 femei care au fost diagnosticate cu cancer la sân, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, cu un grup de femei sănătoase, analizând istoricul contraceptivelor folosite.

Femeile care au luat pilula combinată (care conține estrogen și progesteron, doi hormoni sexuali asemănători cu cei produși de organism) în ultimul an au fost cu 50 la sută mai predispuse să dezvolte cancer, comparativ cu cele care nu au folosit-o niciodată sau încetaseră să o mai ia de mai mult de un an.

Studiul, publicat în revista Cancer Research, a analizat tipul de pilulă combinată utilizat și a constatat că riscul de cancer creștea proporțional cu cantitatea de estrogen conținută. Pilulele care conțin o doză mare de estrogen cresc de două ori riscul de a dezvolta cancer la sân, față de alte forme de contraceptive cu niveluri scăzute din acest hormon, care nu au crescut deloc riscul de cancer.

Acest studiu a atras reacții din partea altor specialiști în cercetarea cancerului. Astfel, dr. Elisabeth Beaber, om de știință în cadrul Departamentului Științelor Sănătății Publice din Centrul de cercetare a cancerului Fred Hutchinson din Seattle a fost de părere că rezultatele studiului necesită confirmare și trebuie interpretate cu precauție.

Cancerul la sân este rar în rândul femeilor tinere și există numeroase beneficii pentru sănătate asociate cu utilizarea contraceptivelor orale, beneficii care trebuie să fie luate în considerare. În plus, studii anterioare sugerează ca riscul crescut asociat cu utilizarea contraceptivelor orale scade după oprirea administrării”, a spus cercetătoarea.

Nivelurile de estrogen din pilula combinată au scăzut în ultimii 30 de ani. Deși cercetătorii afirmă că aceste constatări necesită investigații suplimentare, suntem un pic mai aproape de a afla dacă noile pilule cu doze mai mici de estrogen sunt sau nu asociate cu același risc ca și formulele cu doze mai mari, mai frecvent utilizate în trecut’, a subliniat și dr Caroline Dalton, de la ‘Breakthrough Breast Cancer’ din Marea Britanie.

Potrivit acesteia, este important de reținut că femeile sub 40 de ani fac rar cancer la sân indiferent dacă folosesc sau nu pilule contraceptive. În plus, la zece ani după încetarea administrării orice risc crescut va fi dispărut, el revenind aproximativ la același nivel cu al femeilor care nu au luat niciodată pilule. Pentru începerea sau întreruperea administrării pilulelor contraceptive, femeile trebui să consulte doctorul, a îndemnat ea.

Femeile nu trebuie să înceteze să mai ia anticoncepționalele pe baza acestui studiu, sfătuiește și Sarah Williams, de la Cancer Research din Marea Britanie, subliniind că cercetarea nu a ținut seama de criterii precum vârsta, istoricul bolilor de cancer din familie sau dacă o femeie a făcut recent un screening mamar și nici dacă femeile respective luaseră anterior anticoncepționale și cât timp. Se știe că pilulele cresc riscul de cancer în timpul utilizării lor, dar ele oferă o protecție de durată împotriva cancerului ovarian și uterin la zece ani după întreruperea tratamentului. În concluzie, pilulele previn mai multe cazuri de cancer decât cauzează, a conchis cercetătoarea.

7 comentarii

BULA 02-08-2014 - 08:44

Savanta ValVerde studiaza un purice in laborator. Il aseaza pe o foaie de hartie si striga:
– Sari!
Puricele sare. ValVerde ii taie picioarele, il aseaza din nou pe hartie si striga:
– Sari!
Puricele nu mai sare. Constiincioasa, ValVerde noteaza: Dupa ce i se taie picioarele, puricele nu mai aude!
—————————————————————————————————–

Cam asa trag concluziile „oamenii de stiinta”. Au pierdut din vedere ca tipele care iau multe anticonceptionale se cardesc in draci. Dar nu cardeala (la pasarica) le provoaca cancerul de san, ci microbii introdusi in sani prin mameloane, din saliva celor care „trag la vasle”. Ca de aici pleaca cancerul, de la zonele cu multi microbi, unde se favorizeaza hinridizarea ADN intre microbi si celulele umane (colul uterin, sanii, intestinul gros, plamanii etc). Sanii sunt un adevarat mediu de cultura pentru microbi.

Un tratament periodic cu Doxiciclina ar reduce incidenta cancerului de san si de col uterin. Ia sa studieze „cercetatorii” si treaba asta !

ValVerde 02-08-2014 - 09:28

🙂
Bula, esti idiot !

Dar daca te-ai multumi sa scrii tampeniile tale si nimic mai mult, ai fi hazliu.
Din nefericire iei decizii pentru altii, bazindu-te pe zoaiele pe care le ai in creier, ceea ce te converteste in criminal !

Autoritatile ar trebui sa se autosesizeze.

BULA 02-08-2014 - 09:35

Se scula fomeia asta, ValVerde, tocmai din America, sa ma faca idiot. Culca-te draga la loc, sa fii odihnita cand combati americaneste pe forum.

ValVerde 02-08-2014 - 09:43

Nu, draga, faptul ca te-am facut idiot nu e nici o noutate.
E evident pentru toata lumea.
Te-am facut criminal.

🙂 La mine e 2:43 pm

BULA 02-08-2014 - 10:32

Auuu, muica ! Asa este cand traiesti in mediu criminal, ca in America. O societate fara printipii si fara moral. Pe toti ii vezi criminali.

ValVerde 02-08-2014 - 10:53

Nu, bai laba transpirata. Daca ar fi cum zici tu, ar fi exact pe dos. Obisnuit cu crima, idioteniile tale mi s-ar parea normale.

Imbecil batrin, iti omori familia pretinzind ca le duci grija.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-08-2014 - 17:05

Nu i-ti permit sa-l declari I D I O T pe …Bwllache !
EL este mascota PHallusului la …Rromanika !
Si ca …ORGAN este atins de lakka de Siphilys in
Faza …TERTZIARA !
La fatare era deja cu un TREPANOMA Pallidum

desigur mostenire genetica , EREDITARA !
deci , nu IDIOT ! doar Ta Bulla RAS sam !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult