Acasa Stiinta-ITStiinta Piticii aveau dreptate: secretul muncii stă în fluierat! – VIDEO

Piticii aveau dreptate: secretul muncii stă în fluierat! – VIDEO

scris de Ziua Veche
1 afisari

Scena clasică din celebrul film de desene animate “Albă ca Zăpada” din 1937, în care piticii se încolonau voioşi şi mergeau la muncă fluierând, nu a fost creată de Walt Disney din întâmplare. Un nou studiu efectuat de specialiştii americani a dezvăluit că fluieratul la serviciu creşte productivitatea muncii.


Psihologii susţin că fluieratul des la locul de muncă distrage mentalul de la perceperea reală a activităţilor grele, plus previne oboseala psihică. Controversata sugestie de a fluiera în momentele grele pentru detensionare nervoasă a venit în urma studierii aşa-numitelor cazuri de „înăbuşire” – momente dificile precum cele trăite de un fotbalist care ratează o lovitură de la 11 metri sau cele resimţite de un student care ratează un examen foarte important.

Departe de a fi doar o cădere nervoasă, fenomenul de „choking” sau sufocare, apare atunci când creierul este asaltat de prea multe informaţii, întregul proces sfârşind în ceea ce specialiştii denumesc „Paralizare prin Analizare”, susţine Dr. Sian Beilock din cadrul Universităţii din Chicago.

Se pare că cel mai eficient tratament al „choking-ului” constă în banalul fluierat care are darul de a linişti şi ordona activitatea cerebrală amplificată în momentul în care suntem la serviciu.

{youtube}aURThUaRjCc{/youtube}

Sursa: descopera.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult